24 apr. 2017 | 14:20

Noul uTorrent te va lăsa să descarci torrente direct din browser

ACTUALITATE
Noul uTorrent te va lăsa să descarci torrente direct din browser

uTorrent va avea parte de o schimbare majoră în viitorul foarte apropiat, aplicația de descărcat torrente mutându-se chiar în browserul tău.

uTorrent este cel mai popular client de torrente din lume, având o comunitate de peste 150 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Cu toate că update-uri ale aplicației apar constant, unul dintre cele mai mari și interesante este pregătit pentru viitorul apropiat.

Bram Cohen, creatorul BitTorrent, a discutat despre noua versiune de uTorrent, afirmând că aceasta va rula chiar din browser. De asemenea, odată cu această funcție vor fi disponibile și alte beneficii pentru utilizatori, cum ar fi posibilitatea de streaming.

Acesta a discutat și despre verii săi, BOb Delamar și Jeremy Johnson, care au devenit co-CEO pentru BitTorrent și au pierdut milioane de dolari, încercând să transforme aplicația într-un rival pentru Netflix.

Compania se va concentra pe produsele care au arătat că pot avea succes, cum ar fi uTorrent. Inițial, aplicația genera cele mai mari venituri din toolbar-urile instalate, dar după ce au început să apară probleme legate de acest mod de reclamă, aplicația s-a reorientat către venituri din reclamele introduse în client.

Datorită mutării în browser, aplicația va putea beneficia de widgeturi moderne, dar și de un serviciu de streaming mult mai bun, bazat pe tehnologii noi. Astfel, vei putea face streaming la un torrent direct din browser, așa cum o faci pe alte site-uri de profil.

Cu toate acestea, creatorii BitTorrent sunt foarte conștienți de faptul că utilizatorii de cliente de torrent sunt ceva mai conservatori, astfel că nu vor să îi forțeze să folosească noua variantă, ci vor să le permită să facă tranziția voluntar, urmând ca dezvoltatorii să obțină feedback și să facă ajustările necesare înainte de a lansa clientul din browser pentru toată lumea, arată torrentfreak.com.