Noul Surface Pro de la Microsoft vine fără porturi USB-C

Noul Surface Pro de la Microsoft vine fără porturi USB-C
18:37 19.05.2017

Noul Surface Pro de la Microsoft urmează să fie lansat oficial la începutul săptămânii viitoare. Însă, cum se întâmplă mereu înante de evenimente, imagini cu noua tabletă au ”scăpat” pe Internet și ne arată câteva lucruri destul de importante. Aici nu vom vorbi despre Surface Pro 5, deoarce se pare că Microsoft a renunțat la numerotarea modelelor sale, rupând aici o foaie din manualul Apple.

Una dintre cele mai mari schimbări este un upgrade la procesoarele Kaby Lake. De asemenea vom putea vedea în cadrul  lansării și o nouă gamă de protecții și tastaturi din alcantara, unul dintre materialele premium trademarkpe care Microsoft le folosește pe câteva dintre device-urile sale, precum și noul Surface Laptop. În afară de alte câteva date tehnice, noul model este neschimbat în ceea ce privește celelalte aspecte, precum designul care a rămas și el la fel. Putem vorbi despre un update plictisitor cu care ne așteaptă Microsoft.

Un alt element extem de important este faptul că nici pe noul Surface Pro nu găsim porturi USB-C. Într-o piață care se îndreaptă vertiginos către renunțarea la porturile vechi și tradiționale, Microsoft scoate pe piață o tabletă fără USB-C. Până și Apple, care era, la un moment dat, regina tradiționalismului, a experimentat cu noile porturi până când le-a inclus pe ultimele game de laptopuri scoase pe piață. Și unde mai pui că și noul iPhone care urmează să apară va beneficia, cel mai probabil, de USB-C.

noul surface pro

De asemenea, chiar directorul tehnic al Departamentului de Inginerie Surface de la Microsoft a spus că Microsoft nu e pregătită încă să experimenteze cu USB-C și că preferă porturile vechi și convenționale deoarece oamenii ar fi astfel scutiți să care cu ei multe dongle-uri sau adaptoare. Mișcarea făcută de Microsoft poate fi și din cauză că cei de acolo nu se concentrează pe hardware, cât se concentrează pe software și pe promovarea Windows 10, spune TNW.

loading...