Noul SSD de la Intel poate revoluționa stocarea de fișiere

Noul SSD de la Intel poate revoluționa stocarea de fișiere

SSD-urile evoluează din ce în ce mai repede, iar Intel are de gând să facă un pas destul de mare în această direcție.

În prezent, HDD-urile și SSD-urile sunt disponibile într-o multitudine de dimensiuni standard. Cele mai multe HDD-uri sunt cele de 3,5 inci, în timp ce SSD-urile se bazează mai degrabă pe formatul de 2,5 inci. În paralel, standardul M.2, nou apărut și creat pentru SSD-uri, te face să te gândești mai degrabă că ți-ai cumpărat o memorie RAM.

Noua categorie de SSD-uri de la Intel vine cu un design nou și poartă numele Ruler. Aceste noi SSD-uri nu sunt create pentru uz personal, ci reprezintă o soluție enterprise, creată pentru a optimiza densitatea spațiului de stocare, reducând totodată și necesarul de energie și de răcire.

Noile unități de stocare sunt create pentru a fi folosite în interiorul serverelor. Astfel, Intel susține că acestea vor crește dramatic capacitatea de stocare pe care o poți folosi într-un spațiu dat.

Compania nu a dat prea multe detalii cu privire la specificații sau la dimensiunile fizice ale noilor SSD-uri Ruler. Cu toate acestea, un rack de server de tipul 1U, cel mai mic disponibil pentru servere, ar putea ajunge să stocheze până la 1PB, sau 1000 terabytes, de date, cu ajutorul unor astfel de SSD-uri, arată theverge.com.

Comparativ, dacă ai folosi HDD-uri de 10TB ai avea nevoie de un rack de tipul 4U, mult mai mare decât cel de tip 1U. De asemenea, costurile pentru energie și pentru răcire ar crește considerabil.

Cel mai probabil, va mai trece mult timp până ce un astfel de SSD va fi disponibil pentru calculatoare, mai ales că ar fi nevoie și de un redesign al acestora, pentru a acomoda noul tip de spațiu de stocare.

Citește și:
Etichete: