”Noul” port UAC al celor de la Apple nu este o noutate

”Noul” port UAC al celor de la Apple nu este o noutate

Pe baza unui nou raport aflăm că Apple vrea sa adauge un nou conector, numit ”Ultra Accessory Connector” (UAC), la colecția de accesorii din programul ”Made For iPhone”, care este mai subțire și mai mic decât portul Lightning sau USB-C și care poate fi utilizat pentru transferul de date sau cu scopul încărcării dispozitivelor.

În realitate, UAC-ul este doar numele dat de Apple unui port care există deja pe piață și este folosit pentru anumite camere digitale și alte accesorii, conform Ars Technica. În prezent, portul vine sub diferite denumiri, fie este numit ”Ultra Mini Connector” de către cei de la Mitsumi, fie ”UC-E6” de cei de la Nikon.  În orice caz, pare a fi un alt conector pentru obișnuitul și vechiul port USB.

Compania face o trecere de la un conector de 30-pini, la portul Lightning de dimensiuni mai mici, în anul 2012, iar în prezent, noul port UAC, de opt pini,  este complet diferit de ceea ce au aceștia până acum în colecție. Dimensiunile reduse, de 2.05 mm pe 4.85 mm, se pot datora intenției producătorilor de a economisi spațiul de pe carcasa produselor și de a oferi posibilitatea implementării unor noi funcții și componente pentru iPhone.

Portul UAC ar putea adăuga un nou tip de conector în viața ta, dacă cumperi un accesoriu care îl include, dar în acest punct, nu pare că Apple ar fi creat ceva care să înlocuiască neapărat portul Lightning  sau USB-C. Unele zvonuri sugerează că aceștia par să le permită creatorilor de accesorii MFi să folosească portul pentru a crea cabluri și adaptatoare ale acestuia la Lightning, USB, USB-C, dar și pentru mufa de căști de 3.5 mm.

Fiind contactată de reprezentanții de la Ars Technica, compania Apple a declarat că portul UAC a fost adăugat în programul ”Made For iPhone” la cererea partenerilor, și nicidecum pentru a încerca să determine implementarea unui nou standard.

Citește și:
Etichete: