Nokia pregătește propriul asistent virtual pentru smartphone-uri

Nokia pregătește propriul asistent virtual pentru smartphone-uri

Lumea asistenților virtuali pentru telefoane devine din ce în ce mai aglomerată, iar Nokia vrea să-și asigure propriul loc.

Google folosește Google Assistant, Apple o are pe Siri, iar Samsung ar lucra la un asistent virtual denumit Bixby. Noile știri arată că și Nokia ar avea în pregătire un astfel de asistent digital.

Cu toate acestea, este important de știut că nu vorbim despre brandul deținut de HMD Global, ce pregătește telefonul Nokia 6, ci de adevărata companie Nokia. Mai mult, asistentul virtual are și un nume, cel mai probabil fiind denumit Viki.

Vestea a fost descoperită de către blogerii de la GSM Info, citați și de digitaltrends.com, aceștia descoperind o aplicație pentru o marcă înregistrată, ce descrie un software care poate accesa informație de pe internet într-o interfață de chat.

Aplicația pentru marca înregistrată vorbește despre un ”software care aduce toate sursele de date laolaltă într-o singură interfață de chat și de voce”. De asemenea, în aplicație se regăsește și o greșeală de ortografie, cei ce au aplicat pentru această marcă tastând ”asssistants” în loc de ”assistants”.

Având în vedere că brandul Nokia s-a întors pe piața telefoanelor mobile și lansează smartphone-uri cu Android, este interesant de urmărit în ce mod se va dezvolta acest asistent virtual, dacă ajunge la clienți. Există, totodată, șanse ca acest asistent digital să fie vândut către alte companii care vor să folosească o asemenea funcție în telefoanele lor.

O astfel de posibilitate nu trebuie neglijată, având în vedere că Huawei a decis recent ca modelul Mate 9 să integreze asistentul digital Alexa, de la Amazon. Chiar dacă momentan, piața este dominată de către Siri și Google Assistant, peisajul asistenților digitali pentru telefoane s-ar putea schimba destul de mult în aproximativ un an sau doi.

Citește și: