Nokia 9 ar putea fi primul smartphone cu tehnologia OZO Audio

Nokia 9 ar putea fi primul smartphone cu tehnologia OZO Audio

Nokia 9 pare să fie primul smartphone premium al companiei, iar acesta ar putea beneficia de tehnologia OZO Audio.

Nokia 9 ar urma să aibă specificații de top, dacă este să ne luăm după zvonurile apărute deja cu privire la viitorul smartphone lansat de HMD Global. Acesta va beneficia de lentile Carl Zeiss pentru camera foto, dar va fi și primul smartphone care să beneficieze de OZO Audio, devenind un telefon ideal pentru înregistrarea de sunete, în special pentru experiențe VR.

OZO Audio este o tehnologie care permite telefoanelor mobile să înregistreze audio la 360 de grade. Un astfel de dispozitiv ar avea nevoie de cel puțin două microfoane, patru fiind numărul ideal. Această funcție face parte din platforma Nokia OZO VR, care conține, momentan, o cameră care filmează la 360 de grade, dar care are un preț extrem de ridicat.

OZO Audio nu este ceea ce face un telefon premium, totuși. Implică însă folosirea unui hardware specific, cum ar fi un procesor puternic și un număr ridicat de microfoane. Astfel, dacă zvonrile se confirmă, reclama pentru Nokia 9 ar putea fi una similară cu cea pentru LG V20, de studio multimedia portabil.

Când vine vorba de celelalte specificații ale telefonului, avem de-a face cu unele care ne promit un smartphone high-end. Astfel, acesta ar urma să beneficieze de procesorul Qualcomm Snapdragon 835, folosit de Samsung Galaxy S8, dar și de 6GB de memorie RAM. Ecranul de 5,5 inci va fi unul OLED, cu rezoluție QHD, iar telefonul va beneficia și de un scanner de iris, dar și de rezistență la praf și la apă, conform standardului IP68, scrie slashgear.com.

Probabil că cea mai importantă componentă, însă, este camera foto cu senzor de 23 de megapixeli și lentile Carl Zeiss. Astfel, Nokia 9 ar putea deveni primul smartphone care se bazează pe propriile puteri și nu doar pe capitalul de imagine al brandului, așa cum se întâmplă cu modelele 3, 5 și 6, care se adresează sectorului mid-range.

Citește și: