Nokia 6 ar putea intra curând și pe piețele mondiale

Nokia 6 ar putea intra curând și pe piețele mondiale

Nokia 6 a fost prezentat deja de către HMD Global, fiind primul dispozitiv cu Android de acest fel. Deși anunțat doar pentru China, device-ul ar putea fi disponibil la nivel mondial.

Nokia 6 debutează chiar astăzi, 11 ianuarie, pe piața din China, având un preț de 250 de dolari. Cu toate că HMD nu a oferit încă detalii despre disponibilitatea telefonului în afara Chinei, avem câteva detalii ce s-ar putea să ofere un răspuns.

Varianta originală a telefonului este modelul TA-1000, aceasta fiind disponibilă începând de astăzi în China. Cu toate acestea, modelul respectiv nu este singurul care a trecut testele de certificare Bluetooth. Pe lângă modelul inițial, apare și modelul TA-1003, ce ar putea fi varianta disponibilă pentru piețele mondiale. Cel mai probabil, această variantă va fi dezvăluită în cadrul Mobile World Congress, ce se va desfășura în februarie, arată gsmarena.com.

Noul Nokia 6 vine cu specificații destul de bune, având în vedere prețul, semn că acesta va fi un telefon care să se adreseze segmentului de piață mid-range. Procesorul Snapdragon 430 stă la baza telefonului, acesta având 8 nuclee ce rulează la 1,4GHz. Pe lângă acesta, 4GB de RAM vor putea fi utilizați de sistem, de jocuri și de aplicațiile instalate pe telefon.

Telefonul vine cu o cameră foto de 16MP ce poate filma 1080p, la 30fps, dar și cu o cameră secundară de 8MP. Memoria internă a telefonului este de 64GB, dar poate fi extinsă cu un card microSD, de până la 256GB.

Acesta este doar primul telefon cu Android promis de Nokia, compania având în plan lansarea a până la 7 dispozitive de acest fel doar în 2017, atacând simultam mai multe segmente de piață.

Citește și: