Nokia 105 și 130 sunt noile telefoane de buget ale companiei

Nokia 105 și 130 sunt noile telefoane de buget ale companiei

Chiar dacă Nokia se concentrează pe smartphone-uri cu Android, asta nu înseamnă că ignoră clienții care vor telefoane simple și cu prețuri mici.

Nokia continuă să se adreseze segmentelor de piață care vor telefoane fără funcții ”inteligente”, iar Nokia 105 și 130 sunt cele mai noi modele care intră în această categorie. Acestea sunt upgrade-uri semnificative ale telefoanelor care au purtat același nume în trecut, iar acum sunt adaptate vremurilor.

Conform companiei, noul model 105 vine cu un design ergonomic și cu o durată de viață a bateriei îmbunătățită. În stand-by, acumulatorul rezistă până la o lună. Telefonul oferă un ecran cu diagonala de 1,8 inci și vine la pachet cu jocuri, între care celebrul Snake. În plus, telefonul vine atât în varianta single-SIM, cât și în cea dual-SIM. Acest telefon se adresează îndeosebi celor care au nevoie de un dispozitiv care să își facă treaba bine, fără prea multe elemente adăugate.

Nokia 130 păstrează linia simplistă a telefoanelor de buget ale companiei, însă vine și cu alte elemente, cum ar fi un slot pentru carduri microSD. Astfel, poți folosi telefonul și ca music player, având la dispoziție până la 32GB de stocare cu ajutorul unui card. Ecranul este tot de 1,8 inci, iar telefonul vine și cu Bluetooth, pentru a conecta căști sau boxe portabile.

Telefonul are și o cameră foto VGA pentru fotografii și materiale video. Prețul modelului Nokia 105 ar urma să fie de 14,5 dolari, în timp ce modelul 130 va fi disponibil la prețul de 21,5 dolari. Momentan, variantele noi ale telefoanelor nu au apărut încă în magazinele online de la noi.

Citește și: