Noile Chromebook-uri Lenovo rulează fără probleme aplicații Android

Noile Chromebook-uri Lenovo rulează fără probleme aplicații Android

Dacă v-ați dorit vreodată să rulați aplicațiile favorite de Android pe un notebook micuț și fiabil, Lenovo Flex 11 Chromebook face o treabă foarte bună.

Cu toate că nu sunt foarte populare pe meleaguri mioritice, Chromebook-urile reprezintă singura familie de sisteme portabile ale căror vânzări au crescut fără echivoc în ultimii ani. În contextul în care achizițiile de PC-uri tradiționale continuă să scadă, este evident că cei de la Google au făcut o treabă foarte bună cu sistemul lor de operare pentru notebook-uri. În plus, introducerea suportului pentru aplicații de Android a reprezentat un pas semnificativ în față pentru platformă.

După ce au lansat ThinkPad Yoga 11e, unul dintre singurele Chromebook-uri ale companiei, cei de la Lenovo au evitat acest tip de sisteme portabile. În 2017 se pare însă că au revenit asupra deciziei și au adus pe piață hibridul din imaginea de mai sus. Un Chromebook 2 în 1 menit să fie cât se poate de accesibil, acesta este intitulat Lenovo Flex 11 Chromebook.

Pe principiul creațiilor ieftine și bune, Lenovo Flex 11 este construit în jurul unui panou sensibil la atingere cu diagonala de 11,6 inci. În curând, va putea rula și majoritatea aplicațiilor de Android, deși la momentul lansării, cei de la Lenovo au atras atenția asupra faptului că suportul pentru Google Play va veni în curând. Partea de performanță a sistemului este asigurată de un procesor quad core pe arhitectură ARM tactat la 2,1 GHz, cu 4GB RAM și o memorie internă de 32GB. Ecranul va avea o rezoluție de 1366 x 768 pixeli.

În teorie, nu se va putea compara de la egal la egal cu Chromebook-uri cu procesoare Intel Celeron sau Intel Core, dar acest detaliu contează mai puțin. Pe margini, Flex 11 are un port USB C pentru încărcare și accesorii moderne, pe lângă un USB 3.0, un HDMI și un slot de carduri SD. În mod surprinzător, rezistă la apă, un detaliu pe care nu-l auzi deseori asociat sistemelor portabile. Autonomia estimată este de 10 ore. Prețul noului Lenovo Flex 11 Chromebook va fi de doar 279 de dolari când va ajunge luna viitoare în magazine.

Citește și: