Nintendo PlayStation este o consolă unică și funcțională

Nintendo PlayStation este o consolă unică și funcțională

Nintendo PlayStation este un prototip unic de consolă, iar acum creația este și una funcțională.

Consola Nintendo PlayStation există încă din luna iulie 2015, când a făcut valuri pe internet în urma descoperirii. Aceasta avea atât un slot pentru casete SNES, cât și un CD drive, însă unitatea optică pentru discuri nu era funcțională.

Chiar și după o mulțime de încercări de resuscitare, progresele s-au oprit la momentul în care unitatea pornea, dar atât. Ben Heckendorn, însă, a reușit să facă unitatea optică funcțională și chiar capabilă să citească jocuri.

Soluția oferită de acesta a avut la bază înlocuirea unor condensatori și alte câteva reparații minore. Chiar și Ben Heck a fost luat prin surprindere când CD drive-ul a pornit, iar acum, cea mai mare provocare este găsirea unor jocuri care să funcționeze pe sistem.

Problema este că nu au fost create în mod oficial jocuri pentru acest sistem hibrid Nintendo PlayStation. Entuziaștii au fost nevoiți să folosească emulatoare care nu ajung la performanțele complete ale consolei. Un astfel de joc avea zeci de bug-uri, în timp ce altul afișa doar un ecran negru la pornire, arată engadget.com.

Dincolo de faptul că jocurile pentru această consolă sunt o fata morgana, trebuie să luăm totuși în calcul faptul că această consolă Nintendo PlayStation este o realitate. Consola ne poate da de gândit cu privire la planurile pe care Sony și Nintendo le-ar fi avut. Produsul ar avea originile undeva în 1988, când cele două companii au căzut de acord să creeze o consolă SNES cu CD-ROM.

Giganții nu s-au înțeles la capitolul financiar, însă, astfel că doar 200 de prototipuri de Nintendo PlayStation au fost create, iar cel de acum are șanse mari să fie singurul funcțional.

Citește și: