Netflix ar putea ajunge sub patronajul Apple în urma unei tranzacții uriașe

Netflix ar putea ajunge sub patronajul Apple în urma unei tranzacții uriașe
12:43 08.05.2017

Apple ”stă” pe o grămadă uriașă de bani lichizi, iar Netflix ar putea fi cumpărată cu o parte din această sumă.

Compania dispune de 256 de miliarde de dolari în lichidități, iar acționarii Apple vor ca acești bani să fie puși la treabă. Compania deja a cheltuit 211,2 miliarde de dolari, dintr-un total autorizat de 250 de miliarde, parte dintr-un program de buyback al acțiunilor.

Pe lângă acești bani, Apple a adăugat alte 50 de miliarde de dolari programului, astfel că totalul a ajuns la 300 de miliarde. În trimestrul trecut, investitorii companiei au primit înapoi 10 miliarde de dolari, 3,2 miliarde dintre aceștia venind sub formă de dividende, iar restul fiind recumpărări de acțiuni.

Unii dintre investitorii importanți vor ca banii să fie folosiți pentru o achiziție importantă. Astfel, Jim Suva, analist al Citibank, spune că o reducere până la 10% a taxei de repatriere le-ar oferi celor de la Apple necesarul pentru a face o achiziție mare. Această ”amnistie fiscală” i-ar permite companiei să aducă în SUA aproximativ 90% din totalul lichidităților, bani păstrați peste granițe, fără să aibă de-a face cu o taxă uriașă.

Suva a pregătit și o listă a celor mai posibile ”ținte” aflate în vizorul Apple, luând în considerare nivelul și potrivirea fiecărei companii cu profilul gigantului din Cupertino. La finalul acestei analize, Jim Suva a rămas cu șapte nume importante pentru Apple.

Netflix este prima companie de pe listă, cu 40% șanse de a fi cumpărată, iar Disney se află pe locul doi, cu 25% șanse de cumpărare. Alte nume din top sunt Hulu, Activision, Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Interactive și Tesla, companii care au șanse de 10% sau mai puțin să fie cumpărate de Apple. Analistul este de părere că cel mai bun pariu al Apple ar fi ca, folosind o treime din suma disponibilă, să facă o achiziție importantă,restul sumei fiind folosită pentru programul de buyback, scrie phonearena.com.

loading...