NASA dezvăluie cinci asteroizi mari care se vor apropia de Pământ în acest an

NASA dezvăluie cinci asteroizi mari care se vor apropia de Pământ în acest an

Ne-am obișnuit deja cu știrile care tratează problema asteroizilor care se apropie de Pământ și care pot prezice un posibil sfârșit al lumii, iar de această dată NASA ne dezvăluie cinci roci spațiale care se vor apropia în decursul acestui an de Terra.

Ciocnirea unui asteroid cu Pământul este o scenă de care tuturor ne este teamă, iar evenimentul a fost subiectul principal al multor pelicule devenite celebre în ultimul deceniu. Conceptul de asteroid s-a întipărit în mintea noastră cu ideea de haos, sfârșit al lumii și cu cea de distrugere, iar în mediul online s-a răspândit ideea că un scenariu de acest gen ar putea deveni anul acesta.

Pentru a contribui la teroarea existentă deja, un astronom al NASA, pe nume Ron Baalke, a expus pe Twitter o listă care conține cinci asteroizi cunoscuți care vor da târcoale Pământului în acest an. Potrivit acestuia, prima trecere a unui asteroid va avea loc în data de 23 iulie, când 2017 BS5, care ar avea un diametru de 40-90 de metri va ajunge în proximitatea Pământului la o distanță de trei ori mai mare decât distanța Pământ-Lună, potrivit dailymail.co.uk.

Însă cea mai înspăimântătoare apropiere va avea loc în data de 12 octombrie, când 2012 TC4 se va apropia de Terra la 58 de mii de kilometri depărtare. Partea bună este că asteroidul va avea un diametru de aproximativ 12-27 de metri.

Celelalte trei apropieri vor avea loc pe 3 decembrie, 24 februarie și pe 2 aprilie.

Nu este pentru prima dată când un asteroid se apropie foarte mult de Pământ, iar de ani de zile oamenii de știință au încercat să vină cu modalități prin care să combată o posibilă ciocnire. Conform unui simulator care poate măsura impactul unui asteroid cu Pământul, dacă o un asteroid poros cu diametrul de 34 de metri ar lovi Terra, impactul ar fi de 12 ori mai puternic decât cel generat de o bombă atomică.

Acest lucru nu trebuie să ne alerteze însă pentru că efectul nu va fi atât de devastator, ținând cont de faptul că explozia va avea loc la o înălțime mai mare.

Ca întotdeauna, de la NASA a pornit un veritabil telefon fără fir care denaturează informațiile oferite de astronomi, astfel că s-a creat o adevărată teroare în jurul ideii de sfârșit al lumii, iar apropierile asteroizilor de Pământ nu sunt și nici nu vor fi o noutate vreodată.