Mai mulți bloggeri, rămași fără site-uri în urma unei ”defecțiuni” de hosting

Mai mulți bloggeri, rămași fără site-uri în urma unei ”defecțiuni” de hosting

Namebox.ro, un provider din România de servicii de găzduire pentru site-uri, are probleme destul de mari, iar mii de site-uri au rămas fără conținut.

UPDATE: Compania a confirmat că a fost vorba despre un atac cibernetic. Mesajul integral, publicat de Namebox.ro pe pagina de Facebook, este următorul:

„Anunt Oficial

Datacore Solution SRL comunica tuturor clientilor si colaboratorilor faptul ca, in cursul noptii de 14.03.2017 ora 02:05 min, serviciile oferite de societatea noastra, au fost afectate partial de un atac cibernetic, care a produs pagube asupra unor servere. Datorita interventiei noastre prompte, am reusit sa limitam numarul de servere afectate.

Cu toate acestea, inca nu putem cuantifica exact intinderea si gravitatea tuturor problemelor tehnice cu care ne confruntam. Echipa noastra depune eforturi continue si am inceput deja recuperarea datelor clientilor care ne-au pus la dispozitie backup-urile locale. In urma atacului, au fost afectate inclusiv serverele de backup. In aceasta situatie, ne vedem nevoiti sa declaram existenta unui caz de forta majora, in afara oricarei situatii pe care o puteam preveni.

Pe aceasta cale va solicitam in continuare, celor care detineti un backup local, sa ni-l puneti la dispozitie pe adresa office@namebox.ro .

Compania noastra a contactat autoritatile judiciare si in masura in care vom detine informatii suplimentare le vom pune la dispozitia Dvs de indata.

Va asiguram inca odata de intreaga noastra colaborare si sustinere si va multumim pentru intelegere.~

Între timp, clienții Namebox.ro s-au organizat pe grupuri de Facebook unde plănuiesc să acționeze în judecată compania din spatele acestui brand și își dau sfaturi. Se pare că unii au reușit să obțină promisiunile că banii plătiți către Namebox.ro le vor fi înapoiați.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Se pare că pe parcursul nopții, așa cum scrie zoso.ro, cei de la Namebox.ro au rămas fără tot conținutul pe care îl găzduiau. Atât serverele, cât și backup-urile oferite de către provider sunt goale, iar bloggerii care foloseau acest serviciu au rămas fără site-uri.

Pare să fie destul de liniște din direcția acestora, existând un singur mesaj pe care Namebox l-a trimis clienților, prin intermediul unui email.

”Buna ziua, situatia a aparut in urma unui scurtcircuit in datacenter. Momentan colegii de la departamentul tehnic lucreaza la solutionarea problemei si vom reveni in cel mai scurt timp cu un raspuns. In cazul in care aveti dumneavoastra un back up al site-ului va rugam sa ni-l trimiteti pe <email> pentru a solutiona problema mai repede. Va multumim pentru intelegere si ingaduinta!”

Dincolo de acesta, pe pagina lor de Facebook nu apare niciun mesaj cu privire la eveniment și se pare că nici la telefon nu mai răspunde nimeni.

Unii dintre utilizatori susțin că o parte dintre serviciile cumpărate de la Namebox.ro, cum ar fi VPS-uri, încă funcționează, astfel că e posibil ca măcar o parte dintre serverele acestora să nu fi fost afectate. În paralel, dacă accesați lista de clienți de pe site-ul celor de la Namebox, puteți observa că o bună parte dintre site-uri nu pot fi accesate.

Utilizatorii care folosesc/ foloseau acest serviciu se plâng de faptul că nu ar mai exista backup-uri din partea celor de la Namebox.ro și apare deja ideea acționării în judecată a firmei, pe fondul eventualei dispariții complete a datelor.

Ca răspuns la o postare făcută de Radu Dumitru pe Facebook, bloggerița Diana Duca ne indică faptul că site-ul propriu, dordeduca.ro, nu mai este accesibil și site-ul este redirecționat către pagina riseconsortium.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: