18 dec. 2017 | 19:30

Mozilla își sperie utilizatorii printr-o extensie misterioasă din Firefox

ACTUALITATE
Mozilla își sperie utilizatorii printr-o extensie misterioasă din Firefox

Mozilla Firefox are un număr important de fani, mai ales că browser-ul se comportă din ce în ce mai bine. A pierdut însă câțiva dintre ei prin includerea extensiei Looking Glass.

În ultimele zile, cei de la Mozilla au făcut o greșeală de marketing care s-ar putea să-i coste destul de mult pe termen lung. Oficialii companiei au introdus o extensie in-app fără acordul explicit al utilizatorilor. Pentru ca gestul să pară pur și simplu terifiant, extensia era intitulată Looking Glass și includea cea mai abstractă descriere din toate timpurile – ”MY REALITY IS JUST DIFFERENT THAN YOURS.”(Realitatea mea este pur și simplu atât de diferită de a ta.)

Întregul gest injustificabil se pare că a avut legătură cu promovarea unui parteneriat cu realizatorii Mr. Robot pentru un concurs interactiv online. Cei de la Mozilla nu au pierdut foarte mult timp pentru a oferi o explicație, dar este greu de spus dacă și-au învățat lecția. Nu de alta, dar indiferent cât de directă ar fi fost referința la îndrăgitul serial cu hackeri, este absurd să crezi că internauți din toate colțurile lumii au dezvoltat o fascinație profundă pentru același show.

Șocul provocat de extensia secretă a fost acutizat de faptul că mai multe căutări pe Google nu scoteau la iveală nici o explicație pentru Looking Glass. Cei mai mulți au început să se plângă pe forumul oficial al companiei, sperând că se vor bucura de o explicație de la un angajat.

Între timp, pluginul a fost eliminat din Mozilla Firefox, chiar dacă scopul său era destul de nobil și apreciat de fani. În teorie, era un instrument menit să te ajute să te joci un joc de realitate alternativă. Doar după ce era activată din Setări, extensia îți modifica cdiscret onținutul afișat pe anumite pagini web pentru a-ți oferi indicii în joc. Același plugin este acum disponibil în Firefox Add-on Store dacă te numeri printre cei care vor să-l experimenteze, iar codul său sursă a fost publicat online.

Mozilla Looking Glass MR RObot

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele