Noua aplicație Mozilla te ajută să trimiți prietenilor fișiere care se autodistrug

Noua aplicație Mozilla te ajută să trimiți prietenilor fișiere care se autodistrug

Mozilla nu se concentrează doar pe Firefox, ci și pe alte aplicații utile, care ar putea fi integrate în viitor în browser.

Cei de la Mozilla lucrează la mai multe unelte și funcții care ar putea fi folosite în cadrul browserului open-source. Una dintre cele mai noi și poate cea mai interesantă dintre acestea este aplicația Send. Această aplicație funcționează pe mai multe browsere și are un scop destul de clar.

Prin intermediul Send, vei putea trimite și primi fișiere de până la 1GB ca dimensiune, iar partea cea mai bună este că acestea se autodistrug după o anumită perioadă de timp.

Pentru a putea folosi serviciile Send, trebuie doar să intri pe această pagină, indiferent dacă folosești Firefox sau alt browser. Apoi, poți să tragi orice fișier de până la 1GB sau poți selecta unul din calculator, iar după ce acesta s-a încărcat, poți trimite linkul persoanei la care vrei să ajungă respectivul fișier.

Dacă vă întrebați de ce ați vrea să folosiți un asemenea serviciu de trimitere a fișierelor, motivul este că Mozilla l-a creat pentru siguranță și confidențialitate. Astfel, serviciul este absolut privat, fiind criptat pe partea clientului, compania neavând acces la conținutul fișierelor pe care le trimiți, arată thenextweb.com.

Linkul funcționează timp de 24 de ore sau până ce fișierul este descărcat de persoana căreia i-ai trimis linkul, fiecare dintre cele două situații conducând la distrugerea fișierului.

Send are intenția de a deveni un competitor pentru alte servicii de transfer de fișiere, cum ar fi WeTransfer, fiind o soluție destul de bună dacă vrei să trimiți ceva fără să te temi că alții ar putea afla despre ce e vorba.