Mindset sunt căștile care te învață cum să te concentrezi în orice situație

Mindset sunt căștile care te învață cum să te concentrezi în orice situație

Probabil ai avut nevoie la un moment dat de trucuri care să te învețe cum să te concentrezi mai bine, dar dacă vrei să duci lucrurile la un alt nivel, ai nevoie doar de o pereche de căști.

Mindset este un proiect ambițios, în forma unei perechi de căști revoluționare. Acestea au funcție de noise-cancelling, dar nu asta le face impresionante, ci posibilitatea acestora de a interacționa cu creierul tău.

Căștile te învață cum să te concentrezi mulțumită senzorilor electroencefalografici, integrați în design. Acești senzori EEG îți monitorizează activitatea creierului în timp ce le porți. Atunci când aceștia detectează că ești distras de ceva din jurul tău, căștile îți dau un mic semnal audio prin care te invită înapoi la lucru.

Metoda folosită de aceste căști este deja folosită pentru tratamentul unor boli precum ADHD, iar căștile reușesc să extragă informație de la EEG-uri pentru a înțelege cum funcționează creierul tău. Undele creierului sunt ”îndreptate” activ către frecvențe prin intermediul cărora te poți concentra mai ușor, dar prin care îți poți reduce și stresul sau anxietatea.

[readmore]

Sistemul de antrenament care te învață cum să te concentrezi mai bine depinde de o aplicație care folosește învățarea automatizată pentru a urmări și a interpreta rezultatele encefalogramelor, prin intermediul unei serii de teste și jocuri pe care purtătorul trebuie să le efectueze. Odată ce programul are o bază de lucru, utilizatorii pot purta căștile, urmând ca apoi să învețe despre ei înșiși, în timp ce senzorii își fac treaba.

Căștile sunt disponibile pe Kickstarter, cel mai ieftin preț fiind de 189 de dolari. Din decembrie, când acestea se vor lansa, o pereche de căști va costa 349 de dolari.

Citește și: