Microsoft a lansat un nou sistem de operare și vine cu multe alte noutăți

Microsoft a lansat un nou sistem de operare și vine cu multe alte noutăți

Microsoft a susținut astăzi o conferință la Shanghai în care a vorbit despre lansarea unui nou sistem de operare bazat pe Windows 10. Acesta se numește Windows 10 China Government Edition și va fi disponibil exclusiv pentru guvernul chinez și pentru diverse structuri ale statului din țara Marelui Zid. De asemenea, Microsoft a lansat și noul Surface Pro în cadrul evenimentului, versiune care nu vine cu multe modificări față de cea veche.

Microsoft a anunțat că a cooperat în ultimii doi ani cu Guvernul Chinez în ceea ce privește securitatea de pe platforma Windows 10. Noua versiune de software va fi bazată pe Microsoft Windows 10 Enterprise Edition și va beneficia de numeroase modificări, pentru a fi folosită în structurile statului chinez. Primele instituții care vor implementa noul sistem de operare vor fi Autoritatea Vamală Chineză și Primăria din Shanghai.

De asemenea, pentru a aduce Windows 10 China Government Edition mai aproape de statul chinez, Microsoft a intrat în parteneriat cu Huawei pentru a preinstala sistemul de operare pe device-urile sale.

În cadrul aceleiași conferințe, Microsoft a lansat oficial noul Surface Pro, care se laudă cu o autonomie de 50% mai mare decât vechiul model, și cu 35% mai mare decât ce a iPad-ului Pro. Bateria urmează să ofere 13 ore și jumătate de utilizare. În plus, compania americană a adus pe piața din China și HoloLens, începând tot de astăzi, notează Microsoft pe blogul său. Pentru cei care nu știu, HoloLens este primul computer holografic din lume.

microsoft surface pro

O altă noutate prezentată pe scena evenimentului care a avut loc astăzi la Shanghai, este anunțarea lansării lui Xbox Project Scorpio, care va fi, cel puțin în privința specificațiilor, cea mai puternică consolă din lume. Aceasta va urma să fie scoasă pe piață în cursul acestui an. De altfel, este bine știută relația de prietenie dintre Microsoft și China. Xbox One a fost prima consolă next-gen care a sosit în țara Marelui Zid, atunci când japonezii de la Sony au întârziat cu Play Station 4.