01 nov. 2017 | 15:12

Cum vrea Microsoft să creeze o mufă de 3,5 mm mai mică de 3,5 mm

ACTUALITATE
Cum vrea Microsoft să creeze o mufă de 3,5 mm mai mică de 3,5 mm

Microsoft vrea ca jack-ul de 3,5 mm pentru căști să aibă o viață îndelungată și vine cu o soluție inedită pentru asta.

Trendul mufei de căști de 3,5 mm a început deja să apună, având în vedere că producătorii de telefoane deja au început să migreze către alte soluții, unele mai fiabile decât altele. Cu toate astea, mulți utilizatori nu sunt încă gata să renunțe la această funcție de pe un telefon, iar Microsoft ar putea veni cu o soluție inedită.

Producătorii încearcă să creeze telefoane cât mai subțiri, dar mufa de căști i-ar împiedica să creeze dispozitive cu o grosime uniformă mai mică de atât, însă Microsoft a înregistrat un brevet interesant. Conform acestuia, un jack de 3,5mm poate fi creat având și un diametru mai mic de 3,5 mm. Astfel, receptorul și pinii de transmitere ar fi aliniați pe o parte a mufei, în timp ce jack-ul în sine ar fi creat dintr-o membrană flexibilă, care se poate restrânge când nu este în uz.

brevet mufă 3,5 mm

Mai multe variante de design implică folosirea uneia sau a două membrane flexibile sau plisate, pentru a crea compartimentul unde să intre mufa-tată. Pinii pot fi puși pe laterale în cazul membranelor plisate.

Rămâne de văzut dacă un asemenea design va ajunge să devină realitate în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat. Telefoanele atât de subțiri ar putea fi făcute doar de dragul de a fi create și lansate pe piață, însă momentan nu avem o tehnologie suficient de bună care să ne ofere și baterii subțiri, dar de capacitate sporită. Se pare că mai degrabă, producătorii încearcă să creeze probleme inutile pe care apoi să le rezolve în moduri diverse.