Microsoft este trimisă în judecată din cauza upgrade-urilor la Windows 10

Microsoft este trimisă în judecată din cauza upgrade-urilor la Windows 10

Utilizatorii nemulțumiți de Windows 10 trimit Microsoft în judecată pe fondul problemelor create de noul sistem de operare.

Microsoft a luat decizia surprinzătoare de a oferi Windows 10 gratuit, ca upgrade pentru cei care aveau deja Windows 7 sau 8.1, doar că oferta a fost însoțită de o promovare foarte agresivă chiar în interiorul sistemelor de operare. Mai mult, în primele săptămâni după apariția ofertei de upgrade, unii utilizatori s-au trezit că primesc noul Windows fără să fi cerut asta.

Cei care au intentat procesul, din Illinois, SUA, spun că noul sistem de operare le-a făcut probleme. Astfel, Stephanie Watson susține că nu a aprobat upgrade-ul, dar că acesta s-a instalat automat, cauzând pierderi de fișiere. Mulți utilizatori par a se fi confruntat cu hard disk-uri care au cedat, deoarece Windows 10 nu verifică dacă HDD-ul poate suporta instalarea.

Robert Saiger, care a acceptat upgrade-ul, s-a trezit cu date de pe hard drive pierdute, în urma lipsei de verificare a compatibilității hardware cu Windows 10. Howard Goldberg, de asemenea, a instalat noul Windows după șase luni de amânări, iar instalarea a eșuat de trei ori, astfel că PC-ul său nu a mai funcționat, scrie arstechnica.com.

În motivația procesului, se arată că ar fi trebuit să existe mai multe informații cu privire la posibilitatea de pagube aduse sistemelor, dar și îndrumări cu privire la soluții de back-up. Astfel, se arată că Microsoft a dat dovadă de neglijență în timpul designului și implementării upgrade-ului, sugerându-se că se știa că Windows 10 are un asemenea potențial negativ.

Dacă cei care au trimis Microsoft în judecată vor câștiga, aceștia ar putea obține cel puțin 5 milioane de dolari de la companie. În replică, creatorii Windows 10 spun că cererile petenților nu sunt fondate.

Citește și: