10 aug. 2017 | 11:00

Michelin a dezvăluit roata pe care nu o vei schimba niciodată [VIDEO]

ACTUALITATE
Michelin a dezvăluit roata pe care nu o vei schimba niciodată [VIDEO]

Michelin a lucrat din greu pentru a reinventa roata, iar acum aceștia au dezvăluit noul prototip care poate revoluționa industria auto.

În ultimii ani, s-a vorbit tot mai intens despre automobilul viitorului, care va fi electric și autonom, printre altele, dar de foarte puține ori se vorbește și despre roțile acestui automobil.

Michelin a studiat această problemă și a reușit să vină pe piață cu un prototip revoluționar. Având în vedere că un cauciuc standard necesită între 15 și 38 de litri de petrol pentru a fi produs, este nevoie de soluții mai prietenoase cu mediul, mai ales că acesta se descompune în substanțe toxice odată ce ajunge la groapa de gunoi.

Conceptul Michelin VISION este o combinație de cauciuc și anvelopă, fiind printat 3D și neavând nevoie de aer. Este compus din materiale organice biodegradabile, cum ar fi bambusul, lemnul și cauciucul natural. În loc să folosească o cameră pentru a stoca aer, VISION are o structură solidă, similară cu a unui burete, modelată pe forma unei roți.

Terry Gettys, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare de la Michelin, spune că procesul de comercializare al roții va fi inițiat într-o perioadă de 10-20 de ani. Lucrul la această roată a început acum un an și jumătate, iar inginerii implicați în proces s-au străduit să înlocuiască ingredientele clasice cu unele naturale.

Un astfel de cauciuc nu va ajunge niciodată la groapa de gunoi, deoarece nu se uzează. Când se tocește, un nou strat de material printat poate fi adăugat, iar profilul roții poate fi adaptat în funcție de condițiile meteo sau de drum.

Gettys spune că designul a fost creat astfel încât să reprezinte țelul Michelin de a oferi mobilitate sustenabilă, arată fastcompany.com.