Mercedes Benz Concept A Sedan debutează cu un design promițător

Mercedes Benz Concept A Sedan debutează cu un design promițător

Mercedes Benz Concept A Sedan marchează cea mai nouă lansare din rândul conceptelor dezvăluite de companie în ultimul an.

Noul automobil prezentat la Shanghai este o variantă mai completă a automobilului conceptual Aesthetics A, dezvăluit în ianuarie 2017. Noua mașină ne arată că Mercedes are de gând să renunțe la liniile bine definite ale modelelor anterioare, iar Gordon Wagener, Chief Design Officer la Daimler AG spune că ”a trecut timpul cutelor”.

mercedes benz concept a sedan

Momentan, noul design este denumit de către companie ”Sensual Purity” și ilustrează formele modelului sedan cu patru uși. Acesta are o lungime de 456,9cm și 186,9cm lățime, având o înălțime de 146,3cm.

mercedes benz concept a sedan

Cel mai interesant lucru de observat la Mercedes Benz Concept A Sedan este curba designului, similară cu cea de pe modelul C300, de exemplu, dar fără linii extrem de conturate. Liniile simple de pe capotă și de pe portiere dau formă automobilului, dar panourile rămân, în cea mai mare parte, neatinse.

mercedes benz concept a sedan

Partea din față a mașinii este dominată de grila pe centrul căreia găsim amplasat clasicul logo Mercedes Benz, dar farurile nu sunt deloc de ignorat. Acestea funcționează cu lumini de tip LED și sunt acoperite cu o vopsea ultravioletă specială, care creează un efect aparte de strălucire când becurile sunt aprinse, arată newatlas.com. Și lămpile din spate folosesc aceeași tehnologie.

mercedes benz concept a sedan

Simplitatea designului este cea mai evidentă de până acum pentru Mercedes Benz, care păstrează linii clasice ale caroseriei, dar pe care le estompează până la discreție. Acestea reușesc, însă, să rămână familiare pentru cunoscătorii care admiră aceste automobile. Rămâne de văzut care vor fi și restul specificațiilor tehnice ale mașinii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: