11 dec. 2017 | 17:56

McLaren anunță modelul special dedicat legendei curselor

ENTERTAINMENT
McLaren anunță modelul special dedicat legendei curselor

McLaren Senna este cel mai nou model dezvăluit de producătorul englez de supermașini, iar acesta ar putea fi cel mai special automobil din serie.

Cea mai nouă mașină de la McLaren este un omagiu adus pilotului de Formula 1 Ayrton Senna, iar scopul automobilului este să fie ce mai bună mașină de circuit, dar care poate circula și pe drumuri publice.

mclaren senna

Mașina a fost creată pentru a fi cel mai bun McLaren de circuit de până acum, dar producătorul a vrut, totodată, și o mașină pentru drumuri. Chiar și producătorul admite că automobilul nu este destinat îndeosebi drumurilor, dar că este un compromis perfect care permite folosirea unei asemenea supermașini și în afara curselor pe circuit.

mclaren senna

Motorul V8 de patru litri este cel mai puternic pus până acum de McLaren pe o mașină de stradă, oferind 789 de cai putere. Totodată, McLaren Senna este și cea mai ușoară mașină pe care producătorul englez o aduce pe drumurile publice, cântărind doar 1.198 de kilograme, îndeosebi datorită șasiului și a panourilor din fibră de carbon.

mclaren senna

La interior, mașina arată destul de bine, fibra de carbon fiind folosită din plin. Bordul este destul de simplu, iar pe volan nu vei găsi niciun buton, pentru a evita situațiile în care ai putea fi distras. În schimb, poți accesa mai toate funcțiile cu ajutorul ecranului din consola centrală, sau cu ajutorul unui alt ecran care poate fi retractat, acesta fiind amplasat în spatele volanului.

mclaren senna

McLaren a dat publicității mai toate informațiile despre automobil, dar încă ține ”la sertar” un amănunt important, viteza maximă pe care o poate atinge bolidul. Doar 500 de McLaren Senna vor fi produse, asamblarea manuală a acestora începând din toamna anului viitor. Fiecare mașină va costa 840.000 de euro.