Acest McLaren F1 impecabil ar putea deveni una dintre cele mai scumpe mașini din istorie

Acest McLaren F1 impecabil ar putea deveni una dintre cele mai scumpe mașini din istorie

McLaren F1 a fost, ani buni, cea mai rapidă mașină din lume, iar acum una dintre acestea este scoasă la licitație.

Cu toate că recordul de viteză a fost depășit încă din 2005, McLaren F1 rămâne, în continuare, una dintre cele mai rapide mașini de serie create vreodată. Cu o caroserie de fibră de carbon și cu un spațiu motor căptușit cu aur, modelul F1 a reușit să treacă testul timpului, mașina fiind încă una dintre cele mai influente create vreodată.

mclaren f1

Doar 64 de mașini pentru stradă au fost construite, iar mașina 60, probabil cea mai bine păstrată dintre toate, este scoasă la vânzare în Derbyshire, Anglia. Automobilul scos la licitație are doar 240 de kilometri la bord, iar McLaren confirmă că aceasta este distanța acoperită de mașină în timpul testelor dinainte de livrare. Cu alte cuvinte, mașina nu a fost condusă niciodată și nici măcar nu a fost înmatriculată.

mclaren f1

De asemenea, acest McLaren F1 vine la pachet cu toate bonusurile, cum ar fi manualul utilizatorului, îmbrăcat în piele, unelte de titaniu placate cu aur, setul de bagaje, dar și ceasul comemorativ Tag Heuer, cu numărul șasiului gravat pe cadran. În ceea ce privește mașina în sine, aceasta are un volan special de tip GTR, un scaun de fibră de carbon, dar și un ornament unic, semnătura pictată a designerului mașinii, Gordon Murray.

mclaren f1

Prețul de pornire nu a fost făcut public, însă este foarte probabil ca vânzarea să depășească recordul anterior de vânzare pentru un McLaren F1, de 15,62 milioane de dolari. Acea mașină avea deja 15.450 de kilometri la bord, în timp ce automobilul actual este cât se poate de nou, fiind dotat cu un motorv V12, de 627 de cai putere, și putând atinge o viteză de 386,4 kilometri pe oră.