Master & Dynamic MA770 este prima boxă wireless din ciment și face minuni

Master & Dynamic MA770 este prima boxă wireless din ciment și face minuni

Nu se întâmplă des să vorbim de o boxă din ciment, deoarece noua creație a celor de la Master & Dynamic este o premieră în domeniu.

Boxele au evoluat foarte mult în ultimii ani în privința conectivității și portabilității. Nu se poate spune însă același lucru despre materialele folosite. În trecut, am văzut aproape exclusiv boxe din lemn sau metal. Modele mai ieftine foloseau plastic, iar unele dintre cele exclusiviste apelau la sticlă. Cimentul nu a fost însă niciodată pe harta materialelor care se pretează pentru boxe. Motivul avea legătură cu lipsa abilității acestui tip de material de a elimina ecoul și vibrațiile nedorite.

În orice caz, cei de la Master & Dynamic se pare că au eliminat toate acele minusuri în momentul în care au finalizat MA770. Boxa înfățișată în imaginile alăturate are un design impecabil și se integrează de minune într-o varietate foarte mare de medii. Performanța este cu atât mai spectaculoasă cu cât designul a fost realizat de Sir David Adjaye. Acesta este același arhitect responsabil de noul muzeu Smithsonian din Washington DC – Muzeul Național de Istorie și Cultură African Americană.

Cei de la Master & Dynamics sunt cunoscuți mai ales pentru căștile lor premium. În practică, această boxă din ciment este una dintre primele boxe realizate de companie și are toate șansele să fie un succes de masă. Merită avut în vedere că, deși vorbim de o boxă din ciment și cea mai mare parte a carcasei exterioare este formată aparent din acest material, în realitate este un ciment compozit. Asta înseamnă că în amestec s-au folosit și alte materiale necunoscute pentru obținerea unei rețete secrete ce parte a fi ciment obișnuit pentru un ochi neantrenat.

În privința specificațiilor, boxa wireless include două woofere de distanță cu diametrul de 4 inci realizate din Kevlar împletit și un tweeter de 1,5 inci din titan. O plasă din oțel inoxidabil acoperă difuzoarele efective, dar aceasta poate fi dată jos cu ușurință datorită sistemului magnetic de prindere. Prețul pentru noua boxă este de 1800 de dolari, iar pentru precomenzi puteți accesa site-ul companiei.  Livrările vor începe cu 16 mai.

master & dynamic ma770 back

Citește și: