Mașinile autonome ar putea crea o industrie de trilioane de dolari

Mașinile autonome ar putea crea o industrie de trilioane de dolari

Mașinile autonome au un potențial deosebit de ridicat, iar industria creată în jurul acestora ar putea fi una extrem de valoroasă.

Cei de la Intel sunt cei care vin cu o serie de estimări cu privire la viitorul mașinilor autonome ca industrie. Aceștia sunt de părere că oamenii care vor dori să-și cumpere mașini personale vor fi din ce în ce mai puțini, populația preferând, în schimb, să folosească servicii de ride sharing. Astfel de servicii vor deveni mult mai ieftine, deoarece șoferul uman de la volan va dispărea.

Astfel, raportul Intel arată că industria mașinilor autonome ar ajunge să valoreze șapte trilioane de dolari până în 2050. Din acest total, 3,7 trilioane de dolari se vor datora serviciilor de mobilitate pentru utilizatorii de rând, iar alte 3 trilioane de dolari vor veni de la serviciile de mobilitate pentru afaceri. În plus, alte 200 de miliarde de dolari vor proveni din aplicațiile și serviciile instalate în automobile.

E foarte posibil ca fiecare producător important de automobile de pe piață să-și lanseze propriul serviciu de taximetrie, chiar dacă aceștia nu confirmă aceste lucruri. Un asemenea eveniment i-ar forța pe cei de la Google și Uber să caute un parteneriat cu o astfel de companie sau să-și lanseze propriile mașini, dacă vor să rămână pe piață.

Studiul arată și că aproximativ 234 de miliarde de dolari vor fi economisiți pe fondul siguranței sporite a drumurilor pline de mașini autonome. Intel crede că proliferarea mașinilor autonome va avea loc până în 2035, când industria va valora 800 de miliarde de dolari și va scuti oamenii de 250 de milioane de ore de navetă pe an, scrie readwrite.com.

Aici intervin cei 200 de miliarde de dolari amintiți anterior. În loc să fii concentrat pe drum, vei putea intra pe internet și te-ai putea uita la un serial pe Netflix, spre exemplu.