Mai mulți români s-au îmbogățit la loto, fraudând sistemul datorită orei de vară

Mai mulți români s-au îmbogățit la loto, fraudând sistemul datorită orei de vară

Mai mulți români au jucat bilete de pariuri pentru o extragere de la Loto Keno, profitând de faptul că actualizarea orei de vară la casa de pariuri a avut probleme.

Mai multe case de pariuri din România folosesc numerele de la extragerile Loto Keno, din Grecia, pentru a oferi o nouă posibilitate de câștig celor interesați. Pe măsură ce ghicești mai multe numere de la o extragere, câștigul este mai mare.

Pe asta și pe o problemă cu actualizarea orei de vară s-au bazat zeci de români din Gorj, Sibiu și Timiș. 20 dintre aceștia sunt din comuna Mușetești, județul Gorj, scrie digi24.ro,

Aceștia susțin că au câștigat pe bună dreptate, aproximativ 10 persoane având de încasat, împreună, 900.000 de lei. Oamenii mizează pe bună credință și pe noroc, dar agenția de pariuri susține că este vorba de fraudă.

Conform lui Lucian Pistol, administrator la o casă de pariuri din Gorj, sistemul informatic al acestora nu s-a actualizat automat la ora de vară. Astfel, pe site-ul Loto Keno din Grecia rezultatele erau deja disponibile, în timp ce sistemul casei de pariuri din România aștepta ca extragerile să se facă.

Casiera de la una din agenții a plătit deja 20.000 de lei, înainte să-și dea seama că este vorba de o fraudă. Acum, fiecare dintre cele două tabere vrea să-și facă dreptate. Românii ”norocoși” vor să meargă în instanță pentru a-și obține banii de pe biletele câștigătoare, în timp ce agenția are de recuperat banii deja plătiți.

Avem, de-a face, încă o dată, cu mintea speculativă a românului care vrea să se îmbogățească rapid, pe fondul vigilenței scăzute a angajaților și a unor erori de sistem. Frauda are picioare scurte, însă, așa că oamenii nu își vor vedea banii, cel mai probabil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: