Lucruri pe care le realizezi zilnic și care dezvăluie personalitatea ta

Lucruri pe care le realizezi zilnic și care dezvăluie personalitatea ta

De la tipul de mâncare pe care o preferi, la cântatul la dus, obișnuințele care par inofensive ar putea spune multe despre personalitatea ta.

Un motiv pentru care personalitatea este un concept psihologic atât de important este pentru că ne relevă multe despre stilul de viață pe care îl ducem și despre comportamentul pe care îl avem față de ceilalți membri ai societății. Spre exemplu, dacă ești o persoană mai conștiincioasă, atunci probabil că urmărești să ai o bună sănătate fizică și ai relații mai armonioase, persoanele nevrotice experimentează mai multe probleme mentale sau cardiace și cele care se fac cu ușurință plăcute au o bază de prieteni mult mai mare.

Acestea sunt lucruri ușor de intuit și nimeni nu le neagă. Personalitățile au un impact de lungă durată asupra noastră și își pot pune amprenta asupra succesului pe care îl avem, dar și asupra sănătății noastre.

Un nou studiu analizează mai în detaliu aceste aspecte ale personalității și ne arată că tipul de personalitate în care te încadrezi are efecte asupra mai multor paliere din viața ta (carieră, sănătate, relații etc.), potrivit bbc.com. Astfel, extrovertiții petrec mai mult timp plănuind petreceri, ieșind în oraș, vorbind la telefon  și decorându-și casa. Cei care sunt mai agreabili de fel, petrec mai mult timp îngrijindu-se de treburile casnice, probabil din pricina motivației lor de a-i face pe ceilalți mulțumiți. Mai mult, dacă ești o persoană deschisă la minte există o posibilitate mai mare să preferi arta, dar și să înjuri de față cu alte persoane sau să mănânci mâncare picantă la micul dejun.

În plus, alte studii par să susțină că cei care au înclinații psihopatice pe lângă agresivitate și violență, tind să susțină contactul vizual pentru o perioadă mai lungă de timp. Același lucru este valabil și pentru persoanele narcisiste, potrivit cercetătorilor.

Studiul este impresionant pentru că a putut investiga o plajă foarte mare de activități. Problema este că el a fost realizat pe un număr redus de persoane (aproximativ 800) care fac parte din aceeași cultură (americană) și rămâne de văzut dacă rezultatele sunt aplicabile și asupra oamenilor care fac parte din alte culturi ale lumii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI