Chinezii surprind încă o dată prin metodele de cenzură a Internetului

Chinezii surprind încă o dată prin metodele de cenzură a Internetului

Autoritățile din China nu sunt recunoscute ca fiind cele mai maleabile din lume. Sătul de atâta muncă de cenzură în ceea ce privește serviciile online de live streaming video, Guvernul Chinez a decis să le interzică cu totul. Ca să scape de-o povară. 

Guvernul chinez a interzis serviciile de live streaming ale Weibo, iFeng și ACFUN pentru că acestea încălcau condiițiile de activitate ale regimului comunist. Weibo este un fel de Twitter al Chinei, una dintre cele mai mari rețele sociale din țara asiatică, care se bucură de peste 340 de milioane de utilizatori activi. Aceasta se bazează foarte mult și pe partea de live streaming video, din care încasează lunar o sumă foarte importantă de bani. Celelalte două site-uri afectate, iFeng și ACFUN, un portal de știri, respectiv un site de conținut video similar YouTube, sunt și ele extrem de populare în China.

Unele dintre cele mai cunoscute vedete din China se bazează pe sesiuni de live streaming pentru a primi cadouri virtuale care pot fi valorificate apoi în bani. Industria aceasta este una dintre cele mai dezvoltate din țara asiatica. Ea a fost estimată la aproximativ nouă miliarde de dolari în 2016. Una dintre cele mai mari vedete chineze, Papi Jiang, se bucură de 44 de milioane de urmăritori, dintre care 23 de milioane pe Weibo, notează Mashable.

Nu este un secret faptul că China a dedicat de-a lungul timpului nenumărate resurse pentru a reglementa conținutul de pe rețelele sociale. Site-urile precum Weibo oricum sunt controlate zilnic și verificate în mod automat și manual pentru a nu apărea nicio informație neconcordantă politic cu regimul comunist. Însă interzicerea totală a conținutului video live de pe cele mai importante platforme de acest gen este un pas extrem chiar și pentru o țară aflată sub papucul cenzurii. Autoritățile de la Beijing nu au declarat încă dacă această interdicție este permanentă sau doar temporară.