LG V30 promite cea mai bună cameră foto de pe un smartphone

LG V30 promite cea mai bună cameră foto de pe un smartphone

LG V30 pare să fie doar o variantă mai bună a lui G6, dar noi detalii despre telefon ne arată că putem spera la mult mai mult.

Surse apropiate de LG susțin că LG V30 va continua să folosească un sistem de camere duale, așa cum a fost și în cazul lui G6, dar va ven icu ceva mult mai bun. Astfel, apertura, sau diafragma camerei foto, va avea cea mai mare deschidere întâlnită pe vreun smartphone, până în prezent. Valoarea este destul de rară chiar și în cazul camerelor foto obișnuite.

Vorbim aici despre numărul f pe care am început să îl întâlnim din ce în ce mai des în lista de specificații a telefoanelor mobile. Acesta este o valoare care îți oferă detalii despre deschiderea diafragmei. Cu cât deschiderea este mai mare, cu atât în cameră poate intra mai multă lumină, ceea ce înseamnă că poți face poze mult mai bune când condițiile de luminozitate sunt scăzute.

Cu cât este mai mică valoarea f, cu atât mai mare este deschiderea. O cameră cu f/1,8 are o deschidere mai mare decât una cu f/2,0, iar una cu f/2,0 are o deschidere mai mare decât o cameră cu f/2,2. Ce ne aduce, totuși LG V30?

Conform surselor, LG V30 vine cu o diafragmă de f/1,6. Aceasta ar urma să fie cea mai mare diafragmă întâlnită pe un telefon mobil, detronând camera de pe Galaxy S8, care are f/1,7, arată slashgear.com. De asemenea, o valoare de f/1,6 este destul de rar întâlnită și în cazul camerelor clasice, chiar dacă există și f/1,4. Dacă vă întrebați de ce LG nu a mers direct la această valoare, răspunsul e simplu: camerele telefoanelor sunt mult mai mici decât cele clasice, iar tehnologia este implementată mult mai greu.

Citește și: