Koenigsegg Agera RS a devenit cea mai rapidă mașină de serie din lume

Koenigsegg Agera RS a doborât recordul mondial de viteză deținut de Bugatti Veyron, deveind astfel cea mai rapidă mașină de serie din lume.

Cei de la Koenigsegg au pus o Agera RS la treabă în weekend, în încercarea de a depăși recordul mondial de viteză pentru o mașină de serie. Compania a dus mașina la limită pe o porțiune de aproape 18 km de autostradă din Nevada.

Au fost făcute două ture pe Route 160 între Las Vegas și Pahrump, Nevada, iar pentru că am avut de-a face cu o încercare de depășire de record mondial, viteza automobilului a fost verificată și de o companie terță, Racelogic. O parte din verificarea făcută de aceștia apare în videoul de mai jos.

Viteza medie a Koenigsegg Agera RS a fost de 444,6 kilometri pe oră, dar viteza maximă a fost ceva mai mare de atât. Dotată cu cauciucuri Michelin Pilot Sport Cup 2, mașina a reușit să atingă o viteză maximă de 457,5 kilometri pe oră. Recordul mondial de viteză a fost stabilit prin calcularea vitezei medii între cele două ture efectuate pe autostradă.

Se pare că recordul actual a fost stabilit de același client care a stabilit un record și pentru cea mai rapidă accelerație de la 0 la 400 km/h, în urmă cu doar o lună. Dacă nu știai deja, mașina a stabilit un record la acest capitol după ce a obținut un timp de doar 36,44 de secunde.

Dacă ești curios cum se vede un drum când ”zbori” cu aproximativ 450 km/h, atunci trebuie să vezi videoclipul de mai sus.

Etichete: