Aplicația de streaming Kodi ar putea fi interzisă din cauza conținutului ilegal

Aplicația de streaming Kodi ar putea fi interzisă din cauza conținutului ilegal

Serviciul de streaming Kodi, folosit pentru a transmite ilegal evenimente live și filme, ar putea fi interzisă în curând.

Kodi este folosit îndeosebi în Marea Britanie, milioane de utilizatori având posibilitatea de a se uita la meciuri de fotbal live, la emisiuni premium și la filme noi. Intelectual Property Office, din Marea Britanie, are de gând să interzică acest software, pentru a combate practica de streaming ilegal.

Conform mirror.co.uk, agenția guvernamentală se consultă deja cu mai multe grupuri care ”au experiență în investigarea și acționarea în justiție cu privire la streaming-ul ilegal”. Cu toate că software-ul în sine nu este ilegal, IPO vorbește despre device-urile Kodi, care vin la pachet cu add-on-uri ilegale de streaming.

Vânzarea dispozitivelor de acest fel încalcă legea Copyright, Designs and Patent Act 1988. Conform IPO, aceste dispozitive sunt servere media de tipul plug-and-play, fiind create inițial pentru a le permite utilizatorilor să facă streaming de conținut legal, fie el online sau stocat offline.

Agenția guvernamentală spune că ”emițătorii și deținătorii de conținut sunt îngrijorați că, deși există o serie de legi care se aplică pentru vânzarea și folosirea de dispozitive de acest fel, cadrul legal nu oferă suficiente pârghii pentru a combate această problemă”. Consultările se vor încheia în data de 7 aprilie.

Premier League a luat, de asemenea, măsuri pentru a bloca stream-urile ilegale. Aceștia au dreptul de a bloca aceste transmisiuni de pe Kodi blocând accesul la serverele pe care sunt găzduite stream-urile. Până acum, doar stream-urile individuale puteau fi închise, dar acestea puteau fi repuse în funcțiune destul de rapid.

Acum câteva săptămâni, un bărbat din Teeside a primit o amendă de 250.000 de lire pentru că vindea dispozitive Kodi cu add-on-uri de streaming ilegal către cluburi și baruri. Malcolm Mayes vindea aceste dispozitive pentru aproximativ 1000 de lire bucata, susținând că serviciile oferite sunt legale.

Citește și: