Aplicația de streaming Kodi ar putea fi interzisă din cauza conținutului ilegal

Aplicația de streaming Kodi ar putea fi interzisă din cauza conținutului ilegal

Serviciul de streaming Kodi, folosit pentru a transmite ilegal evenimente live și filme, ar putea fi interzisă în curând.

Kodi este folosit îndeosebi în Marea Britanie, milioane de utilizatori având posibilitatea de a se uita la meciuri de fotbal live, la emisiuni premium și la filme noi. Intelectual Property Office, din Marea Britanie, are de gând să interzică acest software, pentru a combate practica de streaming ilegal.

Conform mirror.co.uk, agenția guvernamentală se consultă deja cu mai multe grupuri care ”au experiență în investigarea și acționarea în justiție cu privire la streaming-ul ilegal”. Cu toate că software-ul în sine nu este ilegal, IPO vorbește despre device-urile Kodi, care vin la pachet cu add-on-uri ilegale de streaming.

Vânzarea dispozitivelor de acest fel încalcă legea Copyright, Designs and Patent Act 1988. Conform IPO, aceste dispozitive sunt servere media de tipul plug-and-play, fiind create inițial pentru a le permite utilizatorilor să facă streaming de conținut legal, fie el online sau stocat offline.

Agenția guvernamentală spune că ”emițătorii și deținătorii de conținut sunt îngrijorați că, deși există o serie de legi care se aplică pentru vânzarea și folosirea de dispozitive de acest fel, cadrul legal nu oferă suficiente pârghii pentru a combate această problemă”. Consultările se vor încheia în data de 7 aprilie.

Premier League a luat, de asemenea, măsuri pentru a bloca stream-urile ilegale. Aceștia au dreptul de a bloca aceste transmisiuni de pe Kodi blocând accesul la serverele pe care sunt găzduite stream-urile. Până acum, doar stream-urile individuale puteau fi închise, dar acestea puteau fi repuse în funcțiune destul de rapid.

Acum câteva săptămâni, un bărbat din Teeside a primit o amendă de 250.000 de lire pentru că vindea dispozitive Kodi cu add-on-uri de streaming ilegal către cluburi și baruri. Malcolm Mayes vindea aceste dispozitive pentru aproximativ 1000 de lire bucata, susținând că serviciile oferite sunt legale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: