KFC se pregătește să lanseze un sandviș în spațiu

KFC se pregătește să lanseze un sandviș în spațiu

Deși tu nu vei ajunge prea curând în spațiu, acest sandviș de la KFC va avea parte de o călătorie de patru zile la marginea stratosferei. 

KFC, într-o colaborare cu Wold View Enterprises, plănuiește să trimită binecunoscutul sandviș cu șnițel, pe care îl oferă zi de zi consumatorilor, în spațiu, mai exact în stratosferă, care începe la o înălțime de aproximativ 11 kilometri de la suprafața pământului. Călătoria va dura patru zile și, dacă te întrebai cumva, ea va culmina cu un ”selfie”.

Călătoria renumitului sandviș Zinger este programată în data de 21 iunie și lansarea, pentru cei care nu vor să o rateze, va fi transmisă live. Compania World View plănuiește și reîntoarcerea sandvișului pe Pământ, care va fi găzduit în cadrul misiunii într-un container special realizat, ce are forma unei găleți.

Misiunea oarecum ciudată are menirea de a fi o demonstrație la scară largă a tehnologiei Stratollite, pe care Wold View a creat-o. Însă acesta nu este singurul motiv, iar proiectul va contribui semnificativ la finanțarea dezvoltării tehnologiei propuse.

Lansarea sandvișului Zinger este prima testare adevărată, care se va desfășura de-a lungul a mai multor zile, a sistemului spațial Stratollite. Acesta este creat pentru a sta în aer mai multe luni deodată pentru a realiza mai multe sarcini- balonul ar putea oferi acces la serviciul Wi-Fi în zonele izolate, ar putea monitoriza dezastrele naturale și realiza un număr extins de alte servicii, notează Mashable.

Tehnologia dezvoltată de Wold View Enterprises este destul de inteligentă și, odată ce sistemul creat se va afla în stratosferă, el se va putea deplasa în zone specifice cu ajutorul vântului. Mai mult, sistemul solar de care Stratollite dispune îi va permite să petreacă luni bune în aer, fără întreruperi.

În viitor, compania își propune să ofere călătorii de acest tip și oamenilor. Dar până una-alta, în sfârșit un sandviș își poate aduce contribuția la evoluția rasei umane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: