John McAfee este liber să-și folosească, din nou, numele

John McAfee este liber să-și folosească, din nou, numele

Excentricul John McAfee este liber să își folosească din nou numele în scopuri comerciale, după o perioadă de interdicție.

În 2016, cofondatorul unei companii antivirus care îi poartă numele și care a fost cumpărată de Intel, a mers la tribunal pentru a-și recăpăta drepturile de folosire a propriului nume în scopuri comerciale. McAfee a dorit ca propria companie, MGT Capital, să fie redenumită în John McAfeee Global Technologies. La acea vreme, Intel a depus o plângere pentru folosirea nedreaptă a unei mărci înregistrate, dar și pentru competiție neloială.

Conform unor informații ale Reuters, preluate și de fossbytes.com, judecătorul Paul Oetken a închis cazul din 2016. Cele două părți s-au înțeles în afara tribunalului, astfel că John McAfee are dreptul de a-și folosi numele pentru promoții, prezentări sau pentru reclame.

Există totuși și o condiție pentru asta. Acesta nu își poate lega numele de niciun produs sau serviciu legat de securitate cibernetică. Astfel, ”John McAfee Privacy Phone” sau ”John McAfee Capital Investments” nu pot deveni mărci inregistrate.

Compania McAfee Inc. a fost redenumită în McAfeee LLC după ce Intel a transferat 51% din acțiunile companiei către TPG Capital, în aprilie 2016.

John McAfee este cu siguranță unul dintre cei mai interesanți antreprenori din sectorul tech. A fost acuzat că și-a ucis vecinul, a fost acuzat de trafic de droguri și a intrat ilegal într-o țară. De asemenea, compania fondată de el a fost cumpărată de Intel pentru aproximativ 7,6 miliarde de dolari.

Fondatorul uneia dintre cele mai importante companii din domeniul securității virtuale a trecut prin câteva situații extrem de ciudate, iar acum, conform declarațiilor sale, este urmărit chiar de către asasini plătiți. Mai multe despre biografia acestuia puteți afla de aici.