John McAfee anunță ”primul telefon cu adevărat sigur din lume”

John McAfee anunță ”primul telefon cu adevărat sigur din lume”
07:22 28.04.2017

Trecând peste numărul mare de proiecte ale sale care nu au fost încununate de succes, John McAfee anunță primul ,,telefon cu adevărat sigur din lume”.

În urmă cu câteva decenii, John McAffe a fost considerat unul dintre cei mai influenți antreprenori din Sillicon Valley. Între timp, numele său a ajuns să fie subiect de glume, iar activitățile sale au inclus candidarea la președinția SUA și acuzarea de crimă. Se pare însă, că același individ nu renunță la afinitatea sa pentru tehnologie și a lucrat de ceva timp la un smartphone menit pentru securitate extremă.

Telefonul John McAfee ilustrat în imaginea de mai jos nu pare să fie neapărat special din punctul de vedere al designului, dar incorporează câteva dotări hardware neobișnuite. În speranța că va atrage utilizatorii care au o fixație pentru securitate, este foarte ușor să dezactivezi sau să demontezi majoritatea elementelor ce facilitează comunicarea și transmitaera datelor din telefon către eter.

În teorie, telefonul ar trebui să fie cel mai rezistent din lume la atacurile hackerilor. Pe de altă parte, același lucru s-a spus și în materialele de marketing pentru Blackphone în urmă cu ceva timp, dar primele teste independente au relevat faptul că nu era chia așa. Cu alte cuvinte, ar trebui să percepeți promisiunile lui McAfee cu un grad sporit de reticență.

Pe lângă faptul că a reprezentat o investiție enormă, singurul lucru sigur pe care îl știm, este că spatele telefonului John McAfee este încărcat de switch-uri. Acestea facilitează îndepărtării bateriei, te ajută să dezactivezi fizic conectivitatea Wi-Fi, Bluetooth și modulul GPS. Până și camera principală sau microfonul pot fi dezactivate la nivel hardware. În plus McAfee a promis că tot traficul generat pe web prin telefonul său este anonimizat.

Cu numele complet John McAfee Privacy Phone, telefonul va ajunge pe piață în a doua parte a acestui an sub compania MGT condusă de bătrânul antreprenor. Prețul de achiziție va fi de 1100 de dolari. Versiunea 2.0 a dispozitivului va ajunge pe piață în vara lui 2018 și va duce lupta împotriva hackerilor la un alt nivel.

mcafee-privacy-phone

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI