John Hurt a murit: actorul din Harry Potter, The Elephant Man și Alien avea 77 de ani

John Hurt a murit: actorul din Harry Potter, The Elephant Man și Alien avea 77 de ani

John Hurt a murit. Actorul britanic rămâne cunoscut pentru rolurile sale din filmele Harry Potter, Alien și Hellboy, dar și pentru cel din seria Doctor Who, arată stiridinlume.ro.

John Hurt a murit la vârsta de 77 de ani, după o îndelungată luptă cu cancerul pancreatic. El a vorbit deschis despre diagnosticul primit în luna iunie a anului 2015, iar în luna octombrie a aceluiași an afirma  că doctorii au reușit să-l trateze cu succes, spunând că este entuziasmat de faptul că și-a revenit.

Înainte de a face anunțul cu privire la vindecare, actorul declara că nu se arată îngrijorat cu privire la moarte, dar că e ”imposibil să nu ajungi la vârsta mea și să nu contemplezi un pic la asta. Cu toții trecem prin timp și ne ocupăm scaunele pentru un timp foarte scurt. Dar tratamentul meu decurge excelent de bine, așa că sunt optimist”, arăta John Hurt.

John Hurt va rămâne în memoria colectivă mulțumită mai multor roluri consacrate, mai ales din filmele Harry Potter, Hellboy, Alien, The Elephant Man, dar și din seria Doctor Who.

În Harry Potter, John Hurt îl interpretează pe vânzătorul de baghete, Olivander, iar în seria Doctor Who îl interpretează, timp de trei episoade, pe cel de-al 8-lea Doctor. Una dintre cele mai memorabile scene ale sale rămâne, însă, cea din filmul Alien. Personajul interpretat de John Hurt moare în momentul în care un extraterestru îi iese din piept. De asemenea, actorul a avut un rol și în recenta producție Jackie, ce urmărește povestea soției lui John F. Kennedy, film care rulează în prezent în cinematografe.

John Hurt a murit, dar pe timpul carierei sale a adunat două nominalizări la Oscar, un Glob de Aur și patru premii BAFTA. El a fost căsătorit, timp de 12 ani, cu actrița, producătoarea și pianista Anwen Rees-Myers.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: