Un nou joc te ajută să joci la bursă banii reali ai altei persoane

Un nou joc te ajută să joci la bursă banii reali ai altei persoane

Dacă te-ai gândit vreodată să joci la bursă, acum ai această posibilitate folosind banii altei persoane într-un joc online pe platforma de streaming Twitch.

În principiu, este destul de dificil să joci la bursă. Ar fi ideal să înțelegi în prealabil niște elemente teoretice de economie, să urmărești evoluția unor firme și să fii ancorat în știrile din domeniu. Alternativa ar fi să percepi întregul concept ca un joc de noroc. Ponind de la acest principiu, Mike Roberts, un inginer Amazon s-a decis să te încurajeze să joci la bursă cu 50.000 de dolari din banii săi. Ideea este cât se poate de originală și întreaga acțiune se desfășoară pe Twitch.

Întregul flux video rezultat din această experiență poate fi vizionat în fereastra de mai jos, dar pentru mai multe detalii și o eventuală participare ar fi bine să accesezi https://www.twitch.tv/stockstream. În cazul în care nu se transmite nimic, are legătură cu faptul că bursa din New York pe care se tranzacționează doleanțele jucătorilor este deschisă de luni până vineri între orele 9:30 și 16:00, ora Americii sau 16:30 – 23:00 ora noastră. Dacă experimentul va fi unul încununat de succes și se va putea vedea un profit, gestul lui Mike Roberts s-ar putea să dea startul unui trend la scară largă.

,,Am vrut ceva cu efecte în lumea reală, consecințe în lumea reală pentru ce tastezi într-o fereastră de chat.” Acesta a fost principiul din spatele jocului menționat de Roberts pentru Kotaku. Jocul este intitulat StockStream și și-a făcut debutul miercuri cu 50.000 de dolari. În mod surprinzător, suma la care se ajuns în urma ultimului set de tranzacționări a fost de 50.130 de dolari. Scopul jocului nu este declarat, dar știm cu precizie când se va încheia. În momentul în care suma disponibilă va ajunge la 25.000 de dolari, adică se va înjumătăți, FINRA – Financial Industry Regulatory Authority va înceta tranzacționările pe respectivul cont.

Până la această oră, au participat la joc peste 60.000 de persoane, cei mai mulți dintre jucători optând pentru achiziția acțiunilor din tech.
Watch live video from StockStream on www.twitch.tv