Japonezii au reușit să transforme plasticul în petrol

Japonezii au reușit să transforme plasticul în petrol

Transformarea petrolului în produse plastice este și un proces reversibil, iar asta ne-o arată o invenție care transformă materialul plastic înapoi în petrol.

Cu toate că există din ce în ce mai multe restricții cu privire la folosirea plasticului, problema unor asemenea deșeuri nu pare să aibă o rezolvare palpabilă în viitorul apropiat. Cu toate acestea, pungile de plastic ar putea avea o soartă diferită de acum înainte.

Având în vedere că pungile de plastic sunt create din petrol, pot fi transformate înapoi în acesta. Petrolul rezultat poate fi folosit în aceleași scopuri precum cel obținut de sonde, iar după rafinare poate fi transformat și în benzină.

Un kilogram de plastic poate să producă aproximativ un litru de petrol, iar procesul de conversie necesită aproximativ 1kWh de electricitate, care costă aproximativ 60 de bani, arată interestingengineering.com. Conversia se realizează cu ajutorul procesului de piroliză. Polietilena, polistirenul sau polipropilena pot fi transformate în acest mod, dar sticlele de tip PET nu pot fi supuse acestui tratament.

[readmore]

Plasticul este introdus într-un cuptor presurizat. fără oxigen, fiind încălzit la 427 de grade Celsius, moment în care se petrece lichefierea. Plasticul lichefiat este transformat apoi în gaz, care se condensează în formă de petrol. Rezultatul este un amestec de benzină, motorină, kerosen și păcură.

Akinori Ito, CEO-ul Blest, compania care a realizat această mașinărie, a creat deja mai multe astfel de exemplare și speră să poată reduce cât mai mult costurile. Momentan, un asemenea dispozitiv costă 10.000 de dolari, dar pe măsură ce se vor efectua mai multe comenzi și tehnologia va prinde la public, Ito este sigur că prețul de producție se va reduce.

Citește și: