44 de ani de hip hop: Google îți arată originile și istoria genului și te pune la platane

44 de ani de hip hop: Google îți arată originile și istoria genului și te pune la platane

Istoria hip hop se întinde pe mai bine de patru decenii, iar astăzi Google îți pune la dispoziție un doodle unic, din care înveți, dar cu care te și distrezi.

Ca întotdeauna, Google sărbătorește diverse evenimente importante legate de societate, iar astăzi este rândul hip hopului.

Istoria hip hopului poate fi trasată începând cu anii 1970, când petrecerile de cartier din New York au devenit din ce în ce mai populare, mai alex în Bronx. Unul dintre primii artiști care a adoptat acest gen a fost DJ Kool Herc, cunoscut astăzi ca un părinte fondator al genului.

În data de 11 august 1973, fiind DJ la petrecerea de început de an școlar a surorii sale, DJ Kool Herc și-a pus talentul la treabă și a început să facă experimente, creând primele scratch-uri.

Istoria și originile hip hop în noul Google doodle

Pentru a sărbători 44 de ani de la apariția curentului hip hop, Google îți pune la dispoziție propria consolă pe care să te distrezi. Întâi de toate, însă, doodle-ul îți prezintă pe scurt istoria hip hop, apoi te pune la platane. Ai ocazia să faci scratch-uri cu discurile și poți folosi și crossfader-ul pentru a ajusta volumul fiecărei piese. De asemenea, poți schimba și BPM-ul fiecărei melodii, astfel încât să creezi un mix perfect.

Dacă te-ai plictisit de discurile pe care le ai deja puse pe platane, poți să scormonești în cutia de sub pupitru și să cauți altele. Ai la dispoziție o selecție destul de bună de piese emblematice de la originile hip hopului. În plus, ai și câteva ”misiuni” pe care să le rezolvi în timp ce mixezi, astfel că te-ai putea distra minute bune descoperind originile hip hopului și nu numai.

Astăzi, doodle-ul este disponibil pe Google, dar dacă îl ratezi, poate fi accesat aici.

Citește și:
Etichete: