iPhone-urile vor avea cipuri pentru inteligență artificială

iPhone-urile vor avea cipuri pentru inteligență artificială

iPhone-urile au deja un asistent virtual destul de avansat, pe Siri, dar asta nu înseamnă că lucrurile nu pot merge mai departe de atât.

Conform unui raport publicat de Bloomberg, care citează o sursă anonimă, se pare că Apple lucrează intens la crearea unui cip de inteligență artificială dedicat. Acesta ar urma să fie instalat în dispozitivele companiei, posibil în iPad-uri și în iPhone-uri. La nivelul companiei, cipul este cunoscut momentan ca Apple Neural Engine.

Sarcina principală a acestui cip ar fi să preia stresul sarcinilor complexe care implică procesorul și placa video, cum ar fi recunoașterea facială, cea vocală, sau alte sisteme bazate pe realitatea augmentată.

Per total, noul cip ar îmbunătăți durata de viață a bateriei, deoarece procesorul nu ar mai fi forțat la fel de mult. De asemenea, raportul citat și de fossbytes.com arată că cipurile de acest fel sunt deja testate în prototipuri de iPhone. Cu toate acestea, e foarte improbabil ca aceste cipuri să fie disponibile pentru iPhone 8.

Apple folosește deja cipuri separate pentru sincronizarea wireless cu AirPods și pentru detectarea mișcărilor. Posibilitatea dezvoltării unui cip cu inteligență artificială nu trebuie să ne surprindă, având în vedere interesul Apple pentru acest domeniu, dar și achizițiile de startup-uri.

Compania este parte și din grupul de cercetare Partnership on AI, creat inițial de Google, Microsoft, Amazon, Facebook și IBM, la începutul acestui an. Grupul se concentrează pe dezvoltarea în colaborare a inteligenței artificiale, dar și pe influența acesteia asupra societății.

Cu toate că nu avem informații concrete, lucrurile ar putea merge la capacitate maximă în spatele ușilor închise. Integrarea inteligenței artificiale în dispozitive se transformă din opțiune în nevoie, iar Apple vrea să țină pasul cu celelalte companii din domeniu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: