iPhone 8: Prețul telefonului ar putea depăși recorduri pe piață

iPhone 8: Prețul telefonului ar putea depăși recorduri pe piață

iPhone 8 mai are câteva luni până să se lanseze, dar asta nu înseamnă că speculațiile despre telefon nu sunt deja în floare.

Noul smartphone de la Apple ar urma să coste mult mai mult decât ne-am fi așteptat, depășind lejer chiar și prețul de lansare al Samsung Galaxy S8. Analiștii de pe Wall Street se avântă în diverse predicții cu privire la prețul telefonului, dar cele mai multe se îndreaptă către aceleași valori.

Astfel, cea mai nouă predicție vine de la Simona Jankowski, angajată a Goldman Sachs, care se așteaptă ca telefonul să vină în variante de 128GB și de 256GB. Într-adevăr, conform acesteia, Apple ar urma să renunțe la variantele de 32GB ale smartphone-ului, mizând pe spații de stocare mai mari.

Varianta de 128GB de lui iPhone 8 ar urma să coste 999 de dolari, în timp ce varianta cu 256GB de spațiu de stocare va costa 1099 de dolari. Predicțiile lui Jankowski se bazează în primul rând pe modelul iPhone 7 Plus, de 128GB. De aici încolo, se iau în calcul prețurile materiilor prime pentru noul smartphone, dar și noile funcții ale acestuia. Aceste costuri ar urma să fie de aproximativ 70 de dolari, ceea ce se va traduce într-o creștere a prețului cu 130 de dolari.

Analistul Steven Milunovich, de la UBS, consideră că iPhone 8 va veni cu 64 și 256GB spațiu de stocare, iar prețurile vor oscila între 850-900 de dolari, respectiv 950-1000 de dolari. Cercetările sale nu menționează variantele de 32 și de 128GB ale telefonului, scrie macrumors.com.

Oricum ar fi, ne putem aștepta ca iPhone 8 să aibă un preț destul de mare, având în vedere că ar trebui să aducă inovații majore în comparație cu ultimul salt. Cu toate acestea, prețul real este deocamdată cunoscut, probabil, doar de câteva persoane cheie de la Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: