iPhone 8: Noii senzori 3D Touch vor fi mult mai scumpi decât până acum

iPhone 8: Noii senzori 3D Touch vor fi mult mai scumpi decât până acum
10:43 22.05.2017

Noii senzori 3D Touch care vor fi folosiți pentru iPhone 8 vor avea prețuri mai mari decât până acum, acestea fiind mai mult decât duble.

Într-adevăr, nu vorbim neapărat despre un cost pe bucată foarte mare când vine vorba de senzorii 3D Touch, dar trebuie să luăm în calcul faptul că zecile de milioane de unități de iPhone 8 care vor fi vândute vor reprezenta un cost semnificativ prin prisma acestei creșteri de preț.

Astfel, un senzor 3D Touch pe care Apple îl folosește în cadrul telefoanelor sale are un preț relativ modic. TPK Holdings, compania care livrează aceste componente producătorului de telefoane, percepe un tarif cuprins între 7 și 9 dolari pe senzor. iPhone 8 ar urma să aibă senzori 3D Touch mult mai scumpi, prețurile acestora urmând să înceapă de la 18 dolari, ajungând chiar și la 22 de dolari.

Cei de la Economic Daily News, citați și de pocketnow.com, arată că Apple nu are rezerve în ceea ce privește costurile ridicate ale noilor senzori 3D Touch. Compania preconizează că varianta premium a noilor telefoane care urmează a fi lansate va ajunge să însumeze 70% din vânzări.

Creșterea prețului cu mai mult de 100% apare din cauza complicațiilor asociate cu procedeul de atașare a senzorilor de ecranele mai fragile, dar mai vibrante, de tip AMOLED. Acestea vor înlocui display-urile LCD folosite de iPhone 6 și 7.

Specificațiile și puterea de procesare vor fi diferite între dispozitive, astfel că și prețurile acestora vor varia. Mai mulți directori sunt de părere că noii clienți ai Apple ar putea să fie mai degrabă atrași de tehnologiile ceva mai vechi, cum ar fi cele din generațiile 6 și 7 de telefoane.

loading...