iPhone 8: Mai multe probleme ar putea împiedica lansarea din 2017

iPhone 8: Mai multe probleme ar putea împiedica lansarea din 2017

iPhone 8 este un smartphone destul de ambițios în materie de elemente de funcționalitate, dar tocmai acestea ar putea preveni lansarea așteptată în această toamnă.

Nu este prima dată când analiștii, dar și sursele din piață vorbesc despre faptul că următoarele iPhone-uri vor fi amânate din cauza unei componente care durează prea mult să fie produsă, sau din cauza complexității întregului ansamblu. Astfel de predicții eșuează, într-un final, când Apple își pune toate lucrurile în ordine. Anul acesta, însă, Apple încearcă un redesign complet pentru iPhone 8, alături de lansarea iPhone 7s și 7s Plus.

Analiștii din piață sunt de părere că Apple poate decala lansarea smartphone-ului până la jumătatea lui noiembrie, însă trecând de această limită, rezultatele pentru anul fiscal 2018 ar putea fi afectate (acesta începe în octombrie 2017).

Katy Huberty, de la Morgan Stanley, se alătură listei destul de lungi de analiști care au prezis întârzieri ale lansării telefonului. Cele mai recente probleme erau legate de ecran, de cameră și de Touch ID, iar o rezolvare până în noiembrie ar putea să nu apară.

Analista de la Morgan Stanley spune că aceste întârzieri vor convinge Apple să împingă lansarea într-un superciclu care să culmineze în prima parte a lui 2018. Astfel, chiar și dacă iPhone 7s și 7s Plus se lansează la toamnă, fără iPhone 8, utilizatorii vor fi destul de convinși să facă un upgrade, arată phonearena.com.

Analiștii de la KeyBanc Capital Markets, Andy Hargreaves, John Vinh și Josh Beck, spun că Apple trebuie să-și rezolve problema cu senzorul de amprentă integrat în ecran până la începutul lunii august. Astfel, compania ar putea avea telefoanele pregătite la final de octombrie sau la început de noiembrie, însă nu este foarte clar dacă aceștia vor putea rezolva problema până atunci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: