iPhone 8 ar putea avea un preț exagerat de mare

iPhone 8 ar putea avea un preț exagerat de mare

iPhone 8 se apropie de lansare, iar informațiile referitoare la prețul acestuia arată o situație nu foarte îmbucurătoare pentru clienți.

Lansarea telefonului ar trebui să aibă loc în noiembrie, iar în următoarele 12 săptămâni, Apple ar trebui să pună la punct senzorul de amprentă integrat în ecran. Există și varianta că Touch ID ar putea fi mutat pe spatele telefonului sau că ar putea fi eliminat complet, iPhone 8 urmând să ofere un sistem de recunoaștere facială pentru a bloca telefonului.

Analiștii din piață sunt de părere că Apple poate decala lansarea smartphone-ului până la jumătatea lui noiembrie, însă trecând de această limită, rezultatele pentru anul fiscal 2018 ar putea fi afectate (acesta începe în octombrie 2017).

John Gruber urmărește progresele și zvonurile din piață legate de iPhone 8 și a făcut câteva predicții cu privire la prețurile pe care ar urma să le aibă telefonul. Astfel, varianta de bază, cu 64GB de spațiu de stocare, ar putea avea un preț de pornire de 1199 de dolari, sau chiar 1249 de dolari.

Mai mult, varianta smartphone-ului cu 256GB de spațiu de stocare ar putea avea prețuri cuprinse între 1299 și 1399 de dolari.

Analiștii de la KeyBanc Capital Markets, Andy Hargreaves, John Vinh și Josh Beck, spun că Apple trebuie să-și rezolve problema cu senzorul de amprentă integrat în ecran până la începutul lunii august. Astfel, compania ar putea avea telefoanele pregătite la final de octombrie sau la început de noiembrie, însă nu este foarte clar dacă aceștia vor putea rezolva problema până atunci, scrie phonearena.com.

Rămâne de văzut care sunt planurile Apple cu privire la senzor, însă un lucru e cert: decizia pe care o va lua compania cu privire la acesta ar putea fi cea mai importantă din acest an.