iOS 11 începe să facă victime: Flappy Bird nu mai poate fi jucat

iOS 11 începe să facă victime: Flappy Bird nu mai poate fi jucat

iOS 11 nu mai rulează aplicații care au fost scrise pentru 32 de biți, iar printre aplicațiile care au devenit incompatibile se numără Flappy Bird.

În urmă cu câteva zile, într-un editorial în care am detaliat beneficiile iOS 11, am insistat pe motivul principal pentru care ar fi bine să eviți noul sistem de operare. Era vorba de compatibilitatea cu aplicațiile vechi. Există foarte multe aplicații în AppStore pe 32 de biți care îți fac viața mai ușoară și care nu au mai fost actualizate de foarte mult timp. Dacă nu sunt actualizate de către dezvoltator, după tranziția la iOS 11 a devenit imposibil să le mai poți rula.

În cazul meu, am pierdut funcționalitatea aplicației iGO Europe, un program care la momentul achiziției a fost 280 lei, dar care nu mai rulează pe iOS 11. Compania din spate speră să investești o sumă generoasă într-o nouă aplicație gratuită prin intermediul căreia ești nevoit să cumperi fiecare țară în parte.

Deși lista aplicațiilor incompatibile cu noua platformă este și va rămâne foarte stufoasă, fanii Flappy Bird se pare că sunt cei mai nemulțumiți. Lansat în urmă cu câțiva ani, joculețul cu pricina a făcut valuri mari în piață la momentul respectiv printr-o mecanică de joc incredibil de simplă și un sistem care făcea o treabă foarte bună în a crea dependență.

Confirmarea faptului că Flappy Bird nu va funcționa pe nici un iDevice care a fost actualizat la iOS 11 vine de la dezvoltatorul jocului. Dong Nguyen a confirmat pe pagina sa de Facebook că aplicația nu va beneficia de vreun update pentru a facilita suportul noii platforme. În schimb, cei care se ambiționează să se mai joce bătrânul titlu sunt nevoiți să evite iOS 11. Deși nu este nici pe departe cea mai bună soluție, momentan, nu există alta.

Ca referință, Flappy Bird a fost lansat oficial în 2013. Jocul a înregistrat 50 de milioane de descărcări în februarie 2014 și, la scurt timp după, Nguyen l-a șters din AppStore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: