iOS 10.3 îți va face upgrade la un sistem de fișiere modern

iOS 10.3 îți va face upgrade la un sistem de fișiere modern

iOS 10.3 aduce un upgrade masiv posesorilor de iPhone, având în vedere că noua variantă a sistemului vine cu un nou sistem de fișiere.

Această veste este așteptată de câțiva ani buni, iar Apple a mai avut o tentativă de a introduce un nou sistem de fișiere pentru iOS, cu toate că ideea nu s-a materializat. La WWDC 2016, aceștia au anunțat că vor oferi, totuși, un nou sistem de fișiere în 2017, iar acesta va fi livrat în cadrul iOS 10.3.

Noul sistem de fișiere este cunoscut ca APFS și este un acronim pentru Apple File System, iar cel mai mare beneficiu este că va îmbunătăți funcțiile de suport pentru stocarea pe unități de tip solid-state, dar și criptarea, îmbunătățind integritatea datelor. Acest sistem va înlocui HFS+, sistemul actual folosit de Apple, ce are o vechime de aproximativ 19 ani momentan.

O versiune inițială de APFS a fost introdusă în macOS Sierra pentru ca dezvoltatorii să poată testa noul sistem, dar acesta a fost limitat intenționat în mai multe moduri: nu putea fi folosit pentru boot-are, nu era compatibil cu Fusion Drives și nu se puteau face back-up-uri cu Time Machine.

Apple arată că atunci când vei face update la iOS 10.3, telefonul va schimba automat sistemul de fișiere la APFS. Conversia îți păstrează toate datele de pe telefon, dar este recomandat să faci un backup înainte să pornești update-ul, arată arstechnica.com.

Compania arată că scopul principal este de a oferi o conversie de sistem de fișiere pentru toate dispozitivele pe care le au acum în gamă, inclusiv telefoane, iPad-uri, televizoare și chiar ceasuri. Momentan nu există nicio sugestie cu privire la introducerea APFS în cadrul macOS 10.12.4, astfel că e posibil ca upgrade-ul să vină odată cu următorul update major al sistemului de operare.

Citește și: