06 feb. 2017 | 12:54

Instagram te va ajuta să-ți creezi albume cu fotografii

ACTUALITATE
Instagram te va ajuta să-ți creezi albume cu fotografii

Instagram a trecut printr-o serie de schimbări în ultima vreme, iar acum aplicația pregătește un nou update, prin care utilizatorii vor putea crea albume foto.

Nu va mai dura foarte mult timp până ce Instagram ne va permite să distribuim nu doar o fotografie, ci câteva, în cadrul aplicației. Compania testează deja o astfel de funcție ce poate fi accesată dacă rulați cea mai nouă variantă beta a aplicației, în varianta pentru Android, arată engadget.com.

Albumele de fotografii ce conțin mai multe imagini nu sunt ceva neapărat inedit când vine vorba de Instagram, doar că o astfel de funcție a fost disponibilă, până acum, doar în cazul reclamelor de tip carusel, apărute în 2016.

Cea mai apropiată funcție de cea a unui album este, momentan, cea oferită de aplicația Layout, prin care utilizatorii au posibilitatea de a crea un colaj. În rest, folosirea aplicației standard și trimiterea de Stories poate fi văzută ca o alternativă la crearea de albume, însă din destul de puține puncte de vedere.

Funcția de creare a albumelor din Instagram poate fi folosită deja în cadrul aplicației beta, doar că acestea nu pot fi postate pe timeline. Asta nu ar trebui să ne mire, având în vedere că utilizatorii versiunii standard a aplicației nu ar avea acces la funcție și nu ar putea să vadă albumele. Ce este, însă, surprinzător, este că testarea acestei funcții se face în varianta beta, disponibilă teoretic tuturor utilizatorilor. De regulă, update-urile de acest fel ajung să fie oferite doar unui număr mic de utilizatori, implementarea făcându-se apoi, treptat.

Rămâne de văzut în cât timp acest update va deveni oficial, urmând să avem cu toții posibilitatea de a distribui albume cu fotografii și de a da like-uri altor creații de același fel.