19 apr. 2017 | 15:45

Instagram îți va permite să vezi fotografii și să dai like-uri fără internet

ACTUALITATE
Instagram îți va permite să vezi fotografii și să dai like-uri fără internet

Instagram oferă update-uri regulate de ceva vreme, iar cel mai recent vrea să te ajute atunci când conexiunea la internet te lasă la greu.

Aplicația Instagram a marcat un moment important în decembrie 2016, când a trecut de pragul de 600 de milioane de utilizatori la nivel global, cei mai mulți provenind din afara Statelor Unite. Acum, un nou update al aplicației vine ca o încercare de a oferi suport utilizatorilor din țările în curs de dezvoltare, unde conexiunile la internet nu sunt încă de o calitate superioară.

Astfel, aplicația de Android a Instagram îți va permite să vizualizezi conținutul distribuit de alții și dacă nu ai o conexiune activă la internet. Aplicația va descărca imagini, profiluri și alte elemente în timp ce tu ești conectat la internet, astfel încât acestea vor fi disponibile și mai târziu, când ai nevoie de ele.

Noul update nu oferă doar posibilitatea de a vizualiza conținut atunci când nu ai o conexiune la internet disponibilă. Acesta îți permite să dai like-uri, să salvezi postări, să lași comentarii și chiar să dai unfollow altor utilizatori. Odată ce te conectezi la internet, toate aceste acțiuni vor fi sincronizate cu serverele Instagram și se vor reflecta în activitatea ta online, arată androidcentral.com.

Profilurile pe care le vizitezi devin disponibile, de asemenea, în modul offline, așa cum sunt disponibile și variante din cache ale profilului tău sau ale tabului Explore.

Funcționalitățile au fost introduse pentru a face aplicația mai ușor de folosit în zonele unde conexiunile de date mobile nu sunt cele mai stabile. Momentan, pentru a vizualiza Stories îți trebuie o conexiune activă la internet, dar lucrurile s-ar putea schimba și aici, în următoarele luni.