iPhone 8 ar putea să nu beneficieze de încărcare wireless

iPhone 8 ar putea să nu beneficieze de încărcare wireless

Cei care sperau să vadă încărcarea wireless introdusă pe iPhone 8, se pare că vor fi dezamăgiți, conform unor noi zvonuri.

Încărcarea wireless, după standardele actuale, nu este una foarte bine pusă la punct și vă obligă să vă puneți smartphone-ul pe o anumită suprafață cu scopul de a-l încărca. Cu toate acestea, foarte mulți producători de gadgeturi au ajuns să o implementeze la scară largă în dispozitivele lor de top. Samsung, LG, HTC, Huawei și nu numai fie au modele pe piață compatibile cu o astfel de tehnologie, fie lucrează intens pentru a-și lansa. Excepția majoră de la acest trend vine din partea Apple.

Deja de câțiva ani, există zvonuri legate de lansarea unui iPhone cu încărcare wireless. Compania americană s-a înscris până și în Wireless Power Consortium, o particularitate care a alimentat și mai mult speculațiile. Se pare însă că rezultatul final al eforturilor gigantului din Cupertino pe marginea acestui subiect vor veni abia în 2018.

Informația pe marginea acestui subiect a venit de la Harlan Sur, un analist pentru JPMorgan. Respectivul individ a afirmat cât se poate de încrezător că abia în 2018 ne putem aștepta să vedem primele iPhone-uri cu încărcare wireless. Deși este greu de identificat sursa informațiilor sale, Sur a detaliat într-un reportaj pentru CNBC cum vede el situația.

Apple și Broadcom colaborează de câțiva ani la o soluție de încărcare wireless. Pornind de la această premisă și cu scopul de a micșora semnificativ posibilitatea interferențelor, Apple va intergra pe spatele viitorului iPhone un capac din sticlă, în loc de metal. ,,Suntem de părere că spatele de sticlă este ideal pentru încărcarea wireless deoarece reduce interferențele în comparație cu o carcasă de metal. Este posibil ca Apple să introducă funcții proprietare precum încărcare rapidă sau încărcare extinsă pentru a se diferenția de concurență și pentru a spori valoarea propriului ecosistem hardware.

În final, Harlan Sur insistă pe faptul că abia în 2018 vom vedea un iPhone dotat cu un sistem de încărcare fără fir.