IKEA îi propune lui Donald Trump un zid ce poate fi asamblat rapid

IKEA îi propune lui Donald Trump un zid ce poate fi asamblat rapid

IKEA are de gând să-l ”ajute” pe Donald Trump să construiască mai repede zidul de la granița Statelor Unite cu Mexicul, venind cu o soluție modulară, tipică pentru companie.

Estimările făcute deja cu privire la costurile zidului ce ar urma să fie ridicat pe întreaga lungime a graniței dintre SUA și Mexic arată costuri astronomice. Astfel, cele mai optimiste estimări vorbesc despre un cost de 15 miliarde de dolari, în timp ce estimările pesimiste cresc suma necesară la aproximativ 25 de miliarde de dolari.

IKEA vrea să-i dea o mână de ajutor președintelui Trump, cel puțin asta arată satiriștii germani de la The Postillon, ce propun produsul ”Börder Wåll”. Panourile zidului ar fi create din preșpan, fiind nevoie de 471.612 astfel de bucăți pentru a asambla structura. De asemenea, va fi nevoie de peste cinci milioane de șuruburi pentru a pune toate lucrurile cap la cap.

ikea zid trump

Un zid pentru graniță are nevoie și de sârmă ghimpată în partea superioară, pentru ca treaba să fie treabă. Astfel, este nevoie de 754.579 de suporți pentru aceasta, urmând ca apoi să fie adăugate 313.329 de role de sârmă în partea de sus a gardului.

Un singur lucru mai este de adăugat în pachetul de vânzare, o cheie imbus care să permită asamblarea structurii. Börder Wåll vine cu o singură astfel de cheie, deși președintele ar putea cumpăra mai multe, pentru a spori ritmul de lucru de-a lungul graniței. Zidul ar avea o lungime de 3.144 de kilometri și o înălțime de 10 metri, deși se pot face modificări, în funcție de preferințe.

Purtătoarea de cuvânt a IKEA, Mona Liss, vorbește despre Börder Wåll și spune că firma suedeză nu are vreo legătură cu proiectul apărut în revista germană, arată cnet.com.

Citește și: