HTC pregătește un anunț important, dar nesurprinzător

HTC pregătește un anunț important, dar nesurprinzător

HTC se pregătește să facă un anunț major mâine, însă surpriza nu mai este de ceva timp o surpriză, mesajul fiind anticipat de mai toată lumea.

Luna trecută, au început să apară din ce în ce mai multe zvonuri care afirmau că Google s-ar pregăti să achiziționeze compania HTC. Cei de la Bloomberg au sugerat că producătorul taiwanez ar putea să vândă o parte sau chiar întreaga companie, iar Google era unul dintre potențialii clienți.

Acum două săptămâni, de asemenea, publicațiile din Taiwan au început să scrie despre faptul că Google și HTC sunt în fazele finale de negociere și că o decizie ar putea fi luată până la finalul anului.

Lucrurile par să se fi mișcat mai repede, iar mâine am putea descoperi că zvonurile se confirmă. HTC și-a suspendat tranzacționarea pe bursă astăzi, afirmând că ”urmează un anunț important”. Acesta ar trebui să fie mesajul oficial care anunță cumpărarea companiei de către Google.

Evan Blass a mai oferit câteva informații, spunând că a primit o copie a unei invitații la o întâlnire unde achiziția ar putea fi discutată. Blass spune că Google ar achiziționa tot ce înseamnă hardware, în timp ce brandul HTC ar continua să existe. Asta ne duce cu gândul la faptul că divizia Vive VR ar putea rămâne activă, în timp ce HTC ar renunța la divizia de telefoane, așa cum se anticipa de câțiva ani.

Google are destul de multe de câștigat de pe urma unei asemenea tranzacții, deoarece nu ar mai depinde de alți producători pentru a crea telefoane, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani cu smartphone-urile lansate de către aceștia.

Etichete: